podium meisjes B: vlnr Jasmijn Bakker (2e), Sabrina Sinha (GBR, 1e), Myriam Dattke (D, 3e) - foto Erik van Leeuwen

podium meisjes B: vlnr Jasmijn Bakker (2e), Sabrina Sinha (GBR, 1e), Myriam Dattke (D, 3e) – foto Erik van Leeuwen

De Crosscup in Brussel was de derde wedstrijd van dit seizoen waar bij de meisjes B de hele Nederlandse en Belgische top aan de start stond. In Mol won de Arnhemse Jasmijn Lau voor de Belgische Justine Tinck en Jasmijn Bakker, bij de Warandeloop waren de nummers 1 en 2 omgekeerd. In Brussel werd nogmaals stuivertje gewisseld en was Jasmijn Bakker de twee andere meiden te snel af. Ze finishte in het internationale veld als tweede.

Eindsprint meisjes B - foto Herman Vrijhof (Energie Running Team)

Eindsprint meisjes B – foto Herman Vrijhof (Energie Running Team)

De cross in het Park van Laken was, zoals gebruikelijk, erg zwaar met veel klimmen en met leemachtige modder die aan de spikes bleef kleven.

Na 1 km lagen een Britse en een Duitse bijna 100 meter voor op een groepje met o.a. de twee Jasmijns. In de tweede ronde rukten ze op samen met Merel van de Marel van AV Haarlemmermeer en leken de drie Nederlandse meiden om de derde plaats te gaan sprinten. De sprint tussen Jasmijn en Jasmijn was echter zo fel, dat op de finish het gat met de koploopsters was gedicht. De Britse Sabrina Shina wist nog net te winnen, maar binnen 1 seconde kwamen achtereenvolgens Jasmijn Bakker, de Duitse Myriam Dattke en Jasmijn Lau over de finish. Op enkele seconden volgden Merel van de Marel en de Belgische favoriete Justine Tinck.

Bij de meisjes A liep Veerle Bakker na een voortvarende start halverwege de race op een zesde plaats. Ze moest echter passen toen een Britse en een Belgische langskwamen en kon met een uiterste krachtsinspanning in de eindspint de achtste plaats vasthouden. Met dit resultaat, in een sterk bezet veld met onder meer veel Britse atletes, mocht Veerle tevreden zijn.

In het veld van de jongens A liepen nog meer Britten dan bij de meisjes. Kalid Amin werd hier 30ste en kwam helemaal moegestreden over de finish.

Gierle

Enkele andere junioren gingen ook de grens over, maar minder ver. In Gierle, in de buurt van Turnhout, liepen ze een cross in het domein De Lilse Bergen. Madelief Kok haalde hier een mooie tweede plaats binnen.

Uitslag Brussel

Uitslag Gierle