DSC_4189De tweede crosscompetitiewedstrijd in Woerden moest door de organisatie helaas na een uur worden afgelast. Bij aanvang van de wedstrijd woei het weliswaar hard maar zag alles er nog veilig uit. Na zo’n drie kwartier wakkerden de windstoten echter flink aan en woei één van de vele hoge oude populieren op het parcours om. Omdat overal op het terrein de situatie gevaarlijk bleek te zijn, kon de organisatie alleen maar het verstandige besluit nemen om de rest van de wedstrijd af te gelasten.

De jongens en meisjes A en B hadden al gelopen. De jongens C stonden aan de start maar moesten onverrichterzake naar huis, net al iedereen die al gearriveerd was.

DSC_4122De competitieleiding heeft besloten dat de uitslagen van de van de A- en B-junioren gehandhaafd blijven en gewoon meetellen voor de berekening van het eindklassement. Voor alle andere categorieën telt het beste resultaat van de twee overgebleven wedstrijden: De wedstrijd in Soest in november en de wedstrijd in Zeewolde over 4 weken.

De twee series die nog wel doorgingen werden overigens met overmacht gewonnen door atleten van AV Triathlon.
Kalid Amin hoefde zich niet echt in te spannen om bij de jongens A met grote voorsprong te winnen. In dezelfde race finishte Gian Oerlemans na een sterke laatste ronde als tweede B-junior.
Bij de meisjes klopte Veerle Bakker haar jongere zus Jasmijn.

De uitslagen