Ons lid Veerle Bakker (1997) is genomineerd voor de verkiezing van Amersfoort Sportvrouw van het jaar. En ons lid Jasmijn Bakker (1999) is genomineerd voor de verkiezing van Amersfoort Sporttalent van het jaar. 


Sporttalent van het jaar
fotograaf onbekendJasmijn dankt haar nominatie aan haar uitzonderlijke reeks prestaties in het afgelopen jaar, waarvan de gouden Olympische medaille op de 2000m Steeple Chase tijdens het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in Tbilisi (Georgië) de meest bijzondere is. Daarvoor was ze al Nederlands Kampioen geworden op de 2000m Steeple Chase, heeft ze dit jaar ook nog vier maal een zilveren medaille gescoord op de Nederlandse Kampioenschappen (op de cross, de 1500m indoor en de 3000m outdoor) en had ze ook de EJOF-limieten gehaald op de 800m, 1500m en 3000m (maar ze mocht maar op één afstand starten). Met haar persoonlijk record van 6’43”75 op de Steeple Chase staat Jasmijn 3de op de Europese ranglijst en 20ste op de wereldranglijst van atletes geboren in 1998 en 1999.

Uit drie genomineerde sporttalenten (Jasmijn neemt het op tegen de trampolinespringster Fabienne Faas en judoka Tom Evers) wordt de winnaar bepaald door de uitslag van een internetverkiezing en een oordeel van een vakjury. Beide uitslagen tellen even zwaar. Wil je de kandidatuur van Jasmijn ondersteunen, stem dan op Stemmen Amersfoort Sportgala

 


Sportvrouw van het jaar
fotograaf  Erik van LeeuwenVeerle dankt haar nominatie aan haar uitzonderlijke reeks prestaties in het afgelopen jaar. Met name de prestaties op de 3000m Steeple Chase springen eruit:

– Nederlands junioren record: 10’20”44, gelopen te Oordegem (België).Europees Kampioenschap landenteams: Nederland promoveert naar de Superleague.
– Europees Kampioenschap junioren: 4de ondanks dat al in de eerste rond  de een spike was uitgetrapt.

Met haar Nederlandse record van 10’22”44 staat ze 7de op de Europese ranglijst bij de junioren (atletes geboren in 1996 en 1997).

Uit drie genomineerde sportvrouwen (Veerle neemt het op tegen duathlete Marina van Dijk en handbalster Roos van Leeuwen) wordt de winnaar bepaald door de uitslag van een internetverkiezing en een oordeel van een vakjury. Beide uitslagen tellen even zwaar. Wil je de kandidatuur van Veerle ondersteunen, stem dan op Stemmen Amersfoort Sportgala

Tijdens het Amersfoort Sportgala op woensdag 25 november wordt bekend gemaakt wie er Sporters van het Jaar worden.