Tacx training

Komende wintermaanden kun je weer meedoen aan onze tacx-training. Onder leiding van Hans van der Linden werk je niet alleen aan je (fiets) conditie. Elke training beginnen we met een aantal fijne ‘core stability’ oefeningen. De eerste training start op 2 november, de laatste is op 21 maart.

Voor Wie
De tacxtraining is bedoeld voor triatleten en fietsers die ook in de winter hun conditie op peil willen houden. De training is voor alle niveaus geschikt, je namelijk zelf de zwaarte van je Tacx aanpassen om de intensiteit te bepalen. Daarbij kun je uiteraard hulp krijgen van de trainer. 

Planning
De tacx-trainingen zijn op maandagavond van 19:30 tot circa 21:00 uur. Het eerste half uur beginnen we met oefeningen om de ‘core stability’ te trainen. Daarna kun je jezelf uit leven op je fiets. Een paar keer in het seizoen krijg je een langer programma voorgeschoteld. Vanaf 19 uur kun je al het clubhuis in om eea klaar te zetten en warm te fietsen.

Materiaal
Wat heb je nodig?

  • een racefiets (kun je stallen in de kelder van het clubhuis)
  • fietsschoenen
  • een tacx (kun je stallen in de kelder het clubhuis)
  • sportschoenen voor tijdens de core stability
  • Handdoeken (voor op het matje waarop de ‘core stability’ wordt geoefend, voor het zweet op te vangen tijdens het fietsen en voor het douchen na afloop)

Aanmelden verplicht
Wil je deelnemen aan de tacx-training, aanmelden is verplicht, zodat Hans weet waarop hij kan rekenen. Vragen over de training en aanmelden kan per mail triatlon@avtriathlon.nl