foto: André vd Bedem

foto: André vd Bedem

Bij de Nationale D-spelen in het Olympisch Stadion in Amsterdam namen namens AV Triathlon zes jongens en één meisje deel.

Sophie Praas behaalde brons op haar favoriete onderdeel kogelstoten. Haar eerste stoot was direct haar beste, 13,07 meter was een verbetering van haar eigen clubrecord met bijna een meter. Die stoot was lange tijd genoeg voor zilver, maar helaas werd ze op het laatst nog voorbijgestreefd. De gouden medaillewinnaar was vooraf eigenlijk al bekend. Alida van Daalen PAC, tweede op de allertijdenranglijst achter Melissa Boekelman, stootte bijna 17 meter. Sophie deed ook nog mee aan het discuswerpen. Zij haalde de finale en werd uiteindelijk achtste met een p.r. van 25,67 m.

Bij de jongens viel Ton van Mameren met een vierde plaats helaas net buiten de prijzen. Met zijn sprong van 4,98 m bleef hij net onder zijn pr. Bij horden kwam hij tot de halve finale.

Marten Prince deed mee aan discuswerpen en kogelstoten. Bij discus haalde hij de finale en werd zevende met 26,37 m. Met het kogelstoten haalde hij niet de finale, maar Patrick Meskes wel. Patrick werd ook zevende in de finale met een worp van 11,11 m, een mooi pr en nog maar weinig minder dan het clubrecord. Met speerwerpen kwam Patrick tot 32.18 m.

Joris van der Hoven haalde de halve finale bij de 80 meter, en liep 3.16,88 bij de 1000 m. Mark Hollestelle heeft meegedaan aan het hoogspringen en haalde een 11de plaats op de 1000 m hindernis. Wouter Haitsma deed mee aan het kogelstoten en leverde een goede prestatie op de 60 m (11,78, net geen p.r).

De uitslagen