HSG2015 Veerle BakkerDe Harry Schulting Games in Vught is een uitstekend georganiseerde wedstrijd van nationaal niveau waarbij altijd veel toppers aan de start verschijnen.

In de vrouwenrace van de 3000 meter deed vrijwel de hele juniorentop mee.
Veerle Bakker kon direct met de kopgroep mee. Nadat de twee slordig lopende hazen halverwege waren verdwenen, trok Kim Dillen het tempo aan en kon Veerle als enige volgen. In de voorlaatste ronde nam Veerle nog brutaalweg de kop maar in de eindsprint moest ze de bijna 15 jaar oudere Dillen laten voorgaan.
Met haar tijd van 9.37,86 verbeterde Veerle haar clubrecord van vorig jaar, ook in Vught, met 8 seconden en bleef ze minder dan 4 seconden verwijderd van de limiet voor het EK junioren. Veerle plaatste zich al eerder voor het EK junioren op de 3000 meter steeplechase.

Jasmijn Bakker (MB) liep in dezelfde 3000 meter. Ze haalde maar liefst 15 seconden af van haar p.r. en finishte in 9.47,55. Hiermee was ze ruimschoots sneller dan de limiet voor het EJOF die op 10.10,00 staat. Er hebben inmiddels al vijf meisjes onder de limiet gelopen, van wie Jasmijn nu de tweede tijd heeft staan. Aan het EJOF mag slechts één atleet per onderdeel meedoen. Waarschijnlijk wordt pas op het NK junioren, eind juni, beslist wie er voor de 3000 meter naar het EJOF gaat. Jasmijn heeft ook al de limieten op zak voor de 2000 meter steeplechase en de 1500 meter. Op de steeple blijft ze waarschijnlijk de enige kandidate.

Annemarie Slangewal (MB) won de wedstrijd over 800 meter bij de vrouwen in een tijd van 2.14,76. Verrassend, omdat ze een tijdje ziek was en pas weer een week in training is.

HSG2015 Kalid AminKersvers lid Jeroen Bakker, sinds kort overgestapt van Hellas naar de trainingsgroep van Aart Bakker (geen familie) liep zijn eerste wedstrijd voor AV Triathlon. En met succes: de A-junior zette op de 800 meter een prima tijd neer van 2.00,34.

A-junior Kalid Amin ging op de 3000 in de snelste serie bij de mannen voortvarend mee in de kopgroep die op een schema van rond de 8.30 liep. Dat tempo bleek te hoog voor Kalid. Na twee ronden moest hij de groep laten gaan en hij finishte net boven zijn clubrecord van vorig jaar in Vught, in 8.48,49.

 

Ondertussen in Eindhoven …..

Enkele tientallen kilometers zuidelijker deed Tess Wegman mee aan de Nederlandse Studentenkampioenschappen. Tess behaalde een zilveren medaille op de 1500 meter en verbeterde haar vijf jaar oude p.r. met 7 seconden naar 4,49,50.
NSK2015 Tess Wegman

Uitslagen Harry Schulting Games

Uitslagen NSK