Joppe Stokvis

Joppe Stokvis

Het afgelopen outdoorseizoen baanatletiek liet een stortvloed zien van maar liefst 112 verbeteringen van clubrecords.
Natuurlijk zaten daar nogal wat clubrecords bij die meermalen verbeterd werden. Twee atleten namen maar liefst vier verbeteringen op één onderdeel voor hun rekening. Marten Prince (JD1) bracht het clubrecord discuswerpen in vier stapjes naar 26.73. Joppe Stokvis (JC) sprong in mei 5,71 ver, drie clubrecords verder sprong hij in september maar liefst 6,22 meter.

Topdag was 12 oktober, de dag van de clubkampioenschappen, met maar liefst 16 verbeteringen, verspreid over alle categorieën: van mini-pupillen tot en met masters 70-74.

In internationaal perspectief de meest aansprekende prestatie was de 2000 meter steeple van Veerle Bakker (6.43,14), waarmee ze op de achtste plaats kwam op de wereldranglijst bij de meisjes B, en derde op de Europese ranglijst. Ook met haar 9.45,54 op de 3000 meter eindigde Veerle als eerste op de landelijke ranglijst.

Annemarie Slangewal

Annemarie Slangewal

Haar twee jaar jongere zus Jasmijn zette in juni op de 1000 meter de beste landelijke allertijdenprestatie neer bij de meisjes C met 2.50,77, uiteraard ook een clubrecord.
De één jaar oudere Annemarie Slangewal was in september nog een fractie sneller en eindigde met haar 2.50,5 bovenaan de landelijke jaarranglijst bij de meisjes B en A.
Ook Kalid Amin eindigde met twee clubrecords bovenaan de ranglijst: op de 3000 meter en de 2000 meter steeple jongens B.
Naast deze leidende posities waren er nog heel veel hoge klasseringen in de landelijke ranglijsten, te veel om hier op te noemen.

Opvallend was ook de vooruitgang op de meerkamp: in maar liefst 6 categorieën was een clubrecordverbetering te noteren.

De bijgewerkte lijsten met clubrecords hangen weer in de vitrine in de hal van het clubhuis.

 

De clubrecords

De verbeteringen in het outdoorseizoen 2014

De landelijke ranglijsten