Rick ging in de eerste wedstrijd nog over 1,70 (foto: Wim Slangewal) maar nu over 1,85

Rick ging in de eerste wedstrijd nog over 1,70 (foto: Wim Slangewal) maar nu over 1,85

De tweede competitiewedstrijd van de jongens B in Santpoort op zondag 15 juni begon met de domper dat Gian zich ziek afmeldde. Hierdoor moest er geschoven worden in de opstelling. Reinder ging zowel de 800 als de 1500 meter lopen en Rick moest een favoriet onderdeel (discus) laten schieten om de plek van Gian in de estafette over te nemen.

De dag kende enkele meevallers, zoals een groot aantal persoonlijke records. Helaas waren er ook enkele tegenvallers: een val op de horden en een mislukte wissel bij de estafette. Dit scheelde zo’n 900 punten. De jongens behaalde hiermee in het landelijke klassement de 24e plaats.  

De wedstrijd ging florissant van start met Wim, die voor de laatste poging zijn nieuwe werpschoenen uittrok en prompt op de oude vertrouwde loopschoenen 12,08 meter kogel stootte.
Rick genoot van het prima springweer en won het hoogspringen in een mooi persoonlijk record met 1,85.
Joppe was met de horden op weg naar een hele mooie tijd, maar omdat hij op de laatste horde van been moest wisselen, raakte hij uit balans en kwam ten val. Volkomen verbouwereerd vergat hij vervolgens snel te finishen. 
Inmiddels was Wim begonnen aan polsstokhoog, en ondanks een pijnlijke knie en de nodige moeite op zijn aanvangshoogte, bereikte hij uiteindelijk 2,90 (evenaring p.r).
Sven (nog C junior) had de ondankbare taak te mogen hoogspringen na Rick, maar hierdoor kon hij zonder druk lekker ontspannen springen en met 1,65 evenaarde ook hij zijn p.r.

Reinder bij de eerste wedstrijd op de 800 meer (foto: Wim Slangewal)

Reinder bij de eerste wedstrijd op de 800 meer (foto: Wim Slangewal)

Reinder begon op de 800 meter aan zijn zware dagtaak. In een snelle race wist hij vooral de laatste 200 meter weer een fameus eindschot te plaatsen en finishte hij als 3e in een nieuw p.r.: 2.03.06.
Vervolgens was het weer de beurt aan Rick om (vooral) zichzelf te verbazen door de speer 41,98 meter ver te werpen in de 1e poging. Natuurlijk een p.r. en wederom goed voor de 1e plaats.
De 100m, met lichte tegenwind, leverde weer een p.r. op. Ditmaal voor Joppe die een tijd neerzette van 12,22. Arthur liep helaas tegen een diskwalificatie aan vanwege een valse start. 
Bij het verspringen haalden zowel Joppe als Sven niet de verwachte afstand (5,79 om 5,14), maar Joppe’s afstand was wel goed voor de winst.
Ook Wim’s hinkstap-vorm van de vorige 2 wedstrijden kwam er dit keer niet helemaal uit. Ver voor de balk afzettend haalde hij net geen 11 meter: 10,99.
Inmiddels was ook Thomas gearriveerd voor zijn optreden op de 400 meter en liep naar een p.r: 55,22.
Reinder mocht inmiddels voor de 2e middenafstand aan de bak. In de snelste 1500 meter serie kon hij tot 1300 meter zeer goed meekomen, maar toen leek de koek op. “Leek” want hij liep gewoon stug door naar 4.36.59, waarmee hij 4e werd,
Hierna was Arthur op discus met een worp van 26,60 goed voor het zoveelste persoonlijke record van de dag.
Bij de afsluitende 4x100m zou een goed gelopen race veel punten opleveren. Helaas viel het stokje bij de wissel van Thomas op Arthur en was Arthur gedesillusioneerd om het stokje stok op te rapen.  

Al met al een dag met vele mooie prestaties, maar ook enkele teleurstellingen.

De uitslagen