De volledig gerenoveerde atletiekbaan is al weer een tijdje in gebruik maar was nog niet officieel geopend. Zaterdag 20 april was een perfecte dag om dit feestelijk te doen. De zon scheen uitbundig en het nieuw gezaaide gras was al behoorlijk groen.

Triathlon en Altis bedachten gezamenlijk een ludieke opzet. Het eerste onderdeel was een afvalrace over ongeveer 20 ronden, tegen de normale looprichting in. Bekende en minder bekende atleten van beide verenigingen deden mee, verdeeld in twee willekeurige teams, een geel en een groen team. Er werd hard gelopen, al snel werden mensen gedubbeld en steeds werd of werden de laatsten uit de race gehaald. Het is duidelijk dat de jeugd de toekomst heeft. De zusjes Veerle en Jasmijn Bakker en Thierry Belt konden lang mee, maar uiteindelijk won Sven Duits.
Verder waren er hordenwedstrijden voor de groep aangepast sporten van Altis, een demonstratiewedstrijd van twee razendsnelle wheelers en een jeugdestafette.
Het sportieve gedeelte werd afgesloten met een estafette waaraan besturen van Altis en Triathlon meededen, daarnaast en voor zover aanwezig vertegenwoordigers van de aannemer, de SRO en de gemeente Amersfoort. De wethouder, die het laatste stukje zou lopen, was helaas verhinderd, maar werd vervangen door twee van zijn medewerksters. Dit onderdeel was gelukkig het meest ludiek, er kon niemand winnen, en gelukkig voor het bestuur van Triathlon, ook niemand verliezen.

Na nog wat toespraken waarin de noeste arbeid van de vrijwilligers van beide verenigingen werd geprezen –van Triathlon werd vooral Bernard Wouters genoemd- was het tijd voor de borrel. Meest in het oog sprong de Altis-kleurige prosecco, die prima smaakte.
De baan ligt er perfect bij en moet weer 25 jaar meekunnen.

De foto’s van Ries de Beer.