Voor de atletiekliefhebber is het één van de hoogtepunten van het seizoen: de maand februari met de NK’s indoor in Omnisport in Apeldoorn, waar een groot deel van de Nederlandse atletiektop aan de start verschijnt. Vanaf de tribune zijn alle onderdelen op het compacte indoorterrein prima te volgen. In het weekend van 9 en 10 februari waren al de NK’s meerkamp en masters, met een geweldig Nederlands record zevenkamp van Eelco Sintnicolaas.

Komend weekend, op 16 en 17 februari, is het NK senioren. B-juniore Veerle Bakker neemt dan op zaterdag deel aan de 3000 meter. Veerle zal voor het eerst deze afstand in een sterk deelnemersveld lopen en hoeft dus niet in haar eentje al het kopwerk te doen. Veerle zal proberen een tijd neer te zetten waarmee ze zich kan kwalificeren voor het EJOF, het Europees Jeugd Olympisch Festival, komende zomer in Utrecht. De limiet is 10:10:00. Veerle liep vorig jaar al enkele malen sneller, in wedstrijden waarbij ze alleen op kop liep.
Het weekend daarna, op 23 en 24 februari, is het NK junioren, het grootste evenement. Van AV Triathlon verschijnen acht atleten aan de start.
De hoogspringers zien we op zaterdag: Yara Gast (MB) en Marius Wouters (JA). Patrick Zweekhorst (JA) doet mee aan het kogelstoten. Ook polsstokhoogspringer Hilbrand Wouters (JB) is op zaterdag aan de beurt. Lotte van der Velde loopt de 800 meter. Op de 3000 meter gaat Veerle Bakker (MB) voor een nieuwe nationale titel. Niet bij de meisjes B maar bij de meisjes A, omdat er te weinig aanmeldingen waren voor een afzonderlijk kampioenschap bij de meisjes B. Ook Kelide Aminboru komt op deze afstand aan de start, maar dan bij de jongens B.
Op zondag loopt Hilbrand de 200 meter. Veerle komt samen met haar zus Jasmijn (MC) uit op de 1500 meter. Yara staat eerste reserve voor de 60 meter horden.
Leden van de Atletiekunie krijgen, op vertoon van hun ledenpas in combinatie met een kortingsvoucher, een korting van € 2,50 op een dagkaart van € 7,50 (de ervaring leert dat de ledenpas voldoende is). Een passe-partout voor twee dagen kost € 10,- (geen korting).
Alle informatie over de NK’s indoor.