De start van de jongens A en B

Was het de derde wedstrijd uit de crosscompetitie in Woerden nog glibberen en glijden, zaterdag was het in Bakkum, op het terrein van de oudste camping van Nederland, vooral nat en koud. Maar gelukkig was daar het enorme smaldeel van AV Triathlon dat de harten van de meegereisde supporters kon verwarmen. Met tal van ereplaatsen en medailles.

Junioren A/B
Dat begon al bij het eerste onderdeel van die ochtend, de jongens junioren A/B die gezamenlijk moesten lopen. Kelide Aminboru werd eerste bij de B-junioren, voor Lukas Bos die tweede werd en Thierry Willigenburg die beslag legde op de vierde plaats. Prestaties die in het gecombineerde ploegenklassement voor A/B junioren een tweede stek opleverde.
Ook bij de meisjes junioren A/B was het blauw van Triathlon weer van voren te vinden. Veerle Bakker, nog eerste jaar B-junior, hield zoals verwacht het complete veld ver achter zich en verdiende daar en passant ook nog eens een lege koektrommel van de Olympische Spelen van Londen mee. Tess Wegman, die vorige week nog de bergcross van Amersfoort won, legde beslag op de zesde plaats, en Lotte van der Velde werd dertiende. De prestaties van het trio waren genoeg voor een tweede plaats in het ploegenklassement.

Junioren C en D
Het ploegenklassement bij de jongens junioren C was een prooi voor AV Triathlon. Gian Oerlemans werd knap vierde, Joppe Stokvis dertiende en Menno Dieke veertiende.
Bij de meisjes junioren C was het weer Jasmijn Bakker die als een sneltrein over het parcours denderde en dan ook afgetekend eerste werd. In het ploegenklassement moest AV Triathlon genoegen nemen met een vijfde plaats in die leeftijdscategorie.

De meisjes D2 op het hoogste treetje

Bij de meisjes junioren D2 deed de sterkte in de breedte weer van zich spreken. Femke Bol werd achtste, Fleur Praas tiende, Mirre de Vor veertiende en Thyrsa Buskop zestiende. De prestaties van de meiden waren goed voor een overtuigende eerste plaats in het ploegenklassement.

Pupillen
Maar liefst vier pupillenploegen stonden op het podium. De meisjes pupillen A2 behaalden als ploeg zilver, met Sophie Praas op de vierde en Nine Immink op de zesde plaats. Ook de meisjes B-pupillen stonden op het één na hoogste treetje. Nina van der Vat werd daar achtste, Annelou Praas bleef als elfde net buiten de toptien. En tenslotte werd ook de ploeg van de meisjes pupillen C tweede, met Isa van Sintemaartensdijk op de zevende en Joyce Bakker Schut op de elfde plaats. De jongens pupillen A2 behaalden de derde plaats in het ploegenklassement. De beste van de ploeg was hier Ton van Mameren met een elfde plaats.

Naast al deze podiumplaatsen werden er ook door de andere atleten weer tal van prima prestaties verricht. En dat alleen al was weer meer dan voldoende om op een geslaagde dag terug te kijken. Ondanks alle regen en kou! Want koud was het.

Foto’s van de junioren (Bas Hoedemakers)

Foto’s jongens C en prijsuitreikingen junioren A, B, en C (Oscar Stokvis)

Foto’s van AV Castricum

Uitslagen van de junioren en pupillen van AV Triathlon