Femke Bol 100 WageningenIn de voorbereidingsperiode voor de internationale toernooien en het NK senioren zetten enkele atleten prima prestaties neer.

Trackmeeting Utrecht

Op vrijdagavond 10 juli verbeterde Jasmijn Bakker het clubrecord op de 1500 meter naar 4.27,85. Jasmijn heeft nu weer de clubrecords bij de meisjes B t/m vrouwen senioren in handen. Bovendien staat ze derde op de landelijke jaarranglijst, op de allertijdenranglijst komt ze ongeveer op de 15de plaats.

Wageningen Trackmeeting

Een week later was in Wageningen een drukbezette Trackmeeting. Femke Bol was een maand geleden op de 80 meter al naar de eerste plaats gesprint op de landelijke ranglijst bij de meisjes C, in Wageningen testte ze zich op de 100 meter.
Dat leverde een uitstekende tijd van 12,56 op, waarmee ze bij de meisjes B op de 8ste plaats in de landelijke ranglijst komt. Het clubrecord staat met 12,20 op naam van Berthe Makizodila, maar Femke heeft nog twee jaar de tijd om dat te verbeteren.

Marius Wouters Wageningen

Marius Wouters deed, na ruim anderhalve maand in het buitenland en drie weken trainen, weer zijn eerste hoogspringwedstrijd. Zonder foutsprongen ging hij over alle hoogtes tot en met 2,04 meter. Hiermee bracht hij zijn outdoorclubrecord op gelijke hoogte met zijn indoorprestatie van afgelopen winter.

Nacht van de Atletiek

Eén van de grootste Belgische wedstrijden is de Nacht van de Atletiek in Heusden. Vooral de bezetting op de 5000 meter is fenomenaal: 6 series met totaal zo’n 150 atleten uit de hele wereld, bijna allemaal met een tijd onder de 15 minuten achter hun naam.
Kalid Amin liep in de laatste race van de 5000 meter op zaterdag 18 juli om 11 uur ’s avonds. Hij kon mooi aanhaken in de  groep die strakke rondjes van 71 seconden liep. Halverwege moest hij het tempo wat laten zakken, maar hij eindigde zoals vanouds met een ijzersterke slotronde waarin hij nog enkele atleten passeerde.
Kalid liep met 15.04,20 een stokoud clubrecord uit de boeken: hij verbeterde het 23 jaar oude record van Hans van Wegen.