Joppe Stokvis CDmeerkampen 2014Het weekend van 20 en 21 september stond voor drie atleten van AV Triathlon in het teken van de Nationale  CD-meerkampen. Joppe Stokvis, Sven Jansons en Sophie Praas trokken twee dagen naar Tilburg om met in totaal 93 andere atleten te strijden (24 jongens en meisjes voor  de C- en D_junioren).

Joppe Stokvis had een voortreffelijke eerste dag. Met verspringen verbeterde hij zijn net een week geleden verworven clubrecord met 14 centimeter tot 6,22 m. Ook de andere onderdelen waren goed, en dat leverde een vierde plek in het tussenklassement op. Op zondag startte Joppe solide met horden. Daarna ging het bij discus helaas mis. Bij speer en de 1000 meter herstelde hij zich wel weer maar een p.r. en clubrecord zaten er toen jammer genoeg niet meer in.

Sven Jansons CDmeerkampen 2014Sven Jansons liet zijn talenten twee dagen lang zien.  Na dag 1 stond hij nog achtste, de tweede dag stoomde hij door naar de vierde plek, net naast het podium dus. Tot op het laatst was het spannend, pas bij de afsluitende 1000 meter werden de plaatsen 1 t/m 6 definitief verdeeld. Sven liet weer mooie prestaties zien bij het verspringen, 80 meter en horden. Maar het meest vermeldenswaard  was zijn onderdeel  hoogspringen. Hij verbeterde het clubrecord uit de vorige eeuw met vijf centimeter tot  1,60 m. Sven ging met een tweede clubrecord naar huis: hij scherpte zijn eigen clubrecord puntentotaal aan.

Sophie Praas deed als een van de weinige D1 meisjes mee tussen vele (veel grotere) D2 meisjes. En dat deed ze goed. Na een halve val tijdens de hordenrace herstelde ze prima. Zo kon ze met verspringen en kogelstoten met de eerste groep mee, met speerwerpen verbeterde ze haar p.r. Uiteindelijk was haar puntentotaal goed voor een verbetering van haar eigen clubrecord.

sophie en fleur praas met Nadine broersenLeuk voor de aanwezige atleten, begeleiders en andere aanwezigen was dat  op zaterdagmiddag  wereldkampioene indoor Nadine Broersen aanwezig was voor een aantal interviews, gesprekjes met atleten en natuurlijk de nodige foto’s.

 

Foto’s Oscar Stokvis

De uitslagen