De kopgroep vlnr: Gairy Hawery, Jeroen Verboom, Merlijn Dekker en Michel Riemersma - foto Ries de Beer

De kopgroep vlnr: Gairy Hawery, Jeroen Verboom, Merlijn Dekker en Michel Riemersma – foto Ries de Beer

 

Voor de vierde keer op rij was de 20-jarige Almeerse atleet Merlijn Dekker de snelste bij de Amersfoortse Baancompetitie. Won hij de eerste drie afstanden nog vrijwel van kop af, op de 1500 meter liep het anders. De vier snelste atleten van het veld, Merlijn Dekker, Michel Riemersma, Gairy Hawery en Jeroen Verboom, bleven nu lang bij elkaar, in de eerste ronden voorafgegaan door haas Joshua Groen. Nadat de haas was uitgestapt kwam Michel Riemersma op kop met Merlijn Dekker in zijn kielzog. Honderd meter voor het einde zette Dekker de eindsprint in, wat hem de overwinning opleverde met een tijd van 4.03,85. Michel Riemersma, die afgelopen vrijdag nog het clubrecord op de 1500 meter bij AV Triathlon had overgenomen van Jeroen Verboom, finishte in 4.06,01. Jeroen Verboom, inmiddels al weer enkele jaren lid van AV Pijnenburg, ging een ronde voor het einde over de terugvallende Gairy Hawery (Spirit Lelystad) heen maar het lukte hem niet meer om bij de kop aan te haken en werd derde in 4.09,64.

De koploper in het klassement, Cees Stolwijk, startte in de op één na snelste serie, maar stapte na twee ronden uit. Stolwijk behoudt wel zijn riante voorsprong en is hopelijk bij de laatste wedstrijd weer present om zijn eindoverwinning veilig te stellen.

In één van de eerste series van de avond speelde zich de inmiddels traditionele Battle of the Oldies af. Wim Oudejans (AV Nijkerk) werd onlangs 70 en mag nu ook officieel meedoen aan deze Battle. In de tweede ronde zette Gerard Smink de aanval in maar deze sloeg Oudejans genadeloos af, waarna hij Smink op bijna een halve minuut zette. Shan Happé (Altis) passeerde Gerard Smink nog en haalde, met zijn 74 jaar, opnieuw de meeste punten binnen. Deze drie heren verbeterden ieder het clubrecord van hun vereniging.

Over 3 weken, op 16 juni, is de afsluitende 800 meter, direct gevolgd door de prijsuitreiking.

(uitslag volgt nog, series en tijden zijn te bekijken op de website van ET Utrecht)