In de tweede competitiewedstrijd, op zaterdag 30 mei in Beverwijk, presteerden de meisjes C dermate goed dat ze opschoven van de 16de naar de 11de plaats in de landelijke tussenstand. De beste twaalf ploegen gaan naar de finale, dus er zijn volop kansen.
Ook de jongens D verbeterden zich fors en rukten op van de 19de naar de 13de plaats. Ze staan hiermee op het randje van de finale.

Fleur Praas bij de eerste wedstrijd in Amstelveen - foto Wim slangewal

Fleur Praas bij de eerste wedstrijd in Amstelveen – foto Wim Slangewal

Meisjes C

We mogen Femke Bol langzamerhand wel de kopvrouw van de meisjes-C-ploeg noemen. Femke won twee keer met overmacht. Op de 80 meter horden verbeterde ze  het clubrecord naar 12,72. De 80 meter sprint werd met flinke voorsprong een prooi voor Femke in een zeer snelle tijd van 10,20 (+3,0).

De 1000 meter werd een dubbelslag voor Madelief Kok en Fleur Praas op de nummers 1 en 2. Voor Fleur speciaal, omdat ze na een blessureperiode kon Fleur eindelijk weer hardlopen. Fleur won het kogelstoten met exact 11 meter en werd tweede bij speer.
Aricia Limburg werd eerste bij het discuswerpen.
Zoals de meiden aan hun stand verplicht waren, wonnen ze de estafette.

Jongens D

De jongens D scoorden ruim 500 punten meer dan in de eerste wedstrijd en wonnen deze tweede poulewedstrijd. Uitschieters waren de overwinningen van Marten Prince bij het discuswerpen (27,62) en van Patrick Meskes bij het kogelstoten (10,60).
Ton van Mameren scoorde drie podiumplaatsen bij verspringen (2), de 80 meter (3) en de 80 meter horden (3).

Ton van Mameren bij de eerste wedstrijd in Amstelveen - foto Wim Slangewal

Ton van Mameren bij de eerste wedstrijd in Amstelveen – foto Wim Slangewal

Jongens C

Sven Jansons won het hoogspringen met een p.r. van 1,65 en werd tweede op de 100 meter horden in 15,35. Marijn Kriegsman behaalde de derde plaats bij het verspringen met 5,31 meter.

Meisjes D

Sophie Praas slaagde er eindelijk in de kogel over de 12 meter te krijgen en verbeterde het 11 jaar oude clubrecord van Romy Cluistra, dat op 12,07 stond. Sophie kwam tot 12,18 meter, ruim 3 meter meer dan de nummer 2. Bovendien won Sophie de 60 meter horden in 11,14.
Roos Prins sprong samen met maar liefst 4 ander meisjes over 1,35, waarmee ze gezamenlijk wonnen.
Nine Immink werd 2e op de 1000 meter, Mirjam Hollestelle 3e op de 60 meter sprint.

 

Derde wedstrijd in Amersfoort

De derde en laatste poulewedstrijd organiseren we zelf op zaterdag 20 juni. Hopelijk kunnen de meisjes C en de jongens D het thuisvoordeel benutten en een finaleplaats veroveren.

Alle uitslagen