Competitie Junioren C-D- AV Triathlon - Amersfoort - 20.6.2015 Hadden ze thuisvoordeel of waren ze gewoon zo goed? Laten we het maar op het laatste houden. Na twee wedstrijden stonden de meisjes C op plaats 11 in de landelijke tussenstand, de jongens D waren 13de. De derde competitiewedstrijd, die we zelf organiseerden, gaf de doorslag: beide ploegen presteerde zo goed dat ze opschoven naar respectievelijk de 10de en de 11de plaats. Er gaan 12 ploegen naar de finale, dus dat was voor beide ploegen voldoende voor een plaats in de landelijke competitiefinale op 12 september!

De meisjes C danken hun prima klassering in de derde wedstrijd met name aan de scores op de looponderdelen. Na een tweede plaats van de estafetteploeg verbeterde Femke Bol haar clubrecord op de 80 meter horden, een onderdeel waarop ze eigenlijk niet traint, naar 12,61 (+1,2). Madelief Kok verbeterde haar p.r. naar 13,75 en verzamelde zo ook flink wat punten voor de ploeg.

Competitie Junioren C-D- AV Triathlon - Amersfoort - 20.6.2015De 1000 meter werd net als in de vorige wedstrijd een een-tweetje tussen Fleur Praas en Madelief Kok maar de rollen waren nu omgedraaid: Fleur was deze keer Madelief te snel af. Beiden liepen een p.r.: 3.07,98 om 3.09,92. Hiermee hoeven ze alleen de zussen Bakker nog maar voor zich te dulden op de 10-bestenlijst.

Vervolgens was het weer de beurt aan Femke Bol die de 80 meter met grote voorsprong won in 10,16 (+0,8). Hiermee staat Femke bovenaan de landelijke ranglijst van dit jaar en komt ze op ongeveer een 20ste plaats op de landelijke allertijdenranglijst. Ze is nog slechts 0,02 seconde verwijderd van het clubrecord van Berthe Makizodila.
Ook nu weer deed Madelief Kok een flinke duit in het zakje met een p.r. van 11,08. Vlak daarachter finishte
Sandra Haitsema in 11,12.

Competitie Junioren C-D- AV Triathlon - Amersfoort - 20.6.2015De jongens D werden eerste in de poule, met bijna 200 punten meer dan in de tweede wedstrijd. Ze presteerden in de breedte prima maar legden op de werponderdelen de basis voor hun overwinning: Marten Prince won het kogelstoten en het discuswerpen, Patrick Meskes het speerwerpen. Ton van Mameren droeg opnieuw flink bij aan het ploegresultaat met een 2e plaats op de 80 meter horden en 3e plaatsen op de 80 meter en bij het verspringen. Joris van den Hoven werd met een p.r. van 3.10,45 tweede op de 1000 meter en was vierde op de 80 meter. Rens Versnel haalde kort achter Ton en Joris flink wat ploegpunten binnen op respectievelijk 80 meter horden en 1000 meter.

Ook de meisjes D pakten de winst in deze wedstrijd maar dat was helaas niet genoeg voor de finale: ze eindigden landelijk op de 20ste plaats. Mirjam Hollestelle won het verspringen. Nine Immink pakte de winst bij het speerwerpen en de 60 meter horden. Sophie Praas werd tweede op de horden en op de 60 meter sprint. Nine werd ook nog eens tweede op de 1000 meter.

De jongens C werden derde in deze wedstrijd en 41ste in de landelijke eindstand. Sven Jansons en Marijn Kriegsman werden 2e en 3e op de horden. Marijn behaalde de tweede plaats bij hoogspringen. Sven werd 2e bij verspringen met 5,40, daarmee evenaarde hij de prestatie waarmee bij vorig jaar het clubrecord bij de jongens D2 pakte.

De uitslagen

Foto’s van Wim Slangewal