Bij de promotie-/degradatiewedstrijd in Uden op zondag 13 september maakte de mannenploeg van AV Triathlon de favorietenrol waar en promoveerde naar de tweede divisie van de atletiekcompetitie.

De mannen van Triathlon waren na drie poulewedstrijden als koploper geëindigd in de landelijke eindstand van de derde divisie. In de promotie-/degradatiewedstrijd streden 11 ploegen om vier plaatsen in de tweede divisie.

uden estafetteNa de eerste 5 onderdelen stond de ploeg op de derde plaats, maar Kalid Amin boekte bij zijn steeplerace met zijn winst in 9.50,48 zoveel voorsprong op de directe concurrentie, dat de ploeg naar de eerste plaats ging. Langzaamaan groeide bij de overige onderdelen de voorsprong uit tot zo’n 400 punten, voorafgaand aan de afsluitende 4 x 100 meter. Toen werd het zaak om alleen nog het estafettestokje zonder risico’s weer bij de finish te brengen. Deze opdracht werd niet helemaal ter harte genomen, want Reinder, Joppe, Thierry en Jeroen liepen nog even met een clubrecord van 45,20 naar de vierde plaats in de estafette. Gelukkig zonder problemen. Zo was de overwinning in wedstrijd een feit, met 7772 punten en een voorsprong van 328 punten op de tweede ploeg. Maar wat belangrijker was, de promotie naar de tweede divisie.

DSC_2016 (1)Naast de winst van Kalid waren er nog diverse andere prestaties in de voorhoede.
Thierry Belt won het verspringen met 6,71 meter en liet enkele op papier betere concurrenten achter zich.

Michel Riemersma liet bij de 1500 meter het tempo aan twee mannen van Lycurgus, waarvan er één bij het ingaan van de laatste ronde uitstapte. In de laatste ronde ging Michel over de overgebleven Lycurgiaan heen en won in 4.07,85.

Marius Wouters werd tweede bij het hoogspringen in een voor hemzelf wat teleurstellende hoogte van 1,95 meter.

prom Uden Jeroen BolJeroen Bol evenaarde op de 200 meter het clubrecord met een tijd van 23,08 en werd hiermee vierde.

Verrassend goed was het optreden van enkele B-junioren: Joppe Stokvis liep op de snelle baan in Uden ruim een seconde van zijn p.r. af en verbeterde het clubrecord bij de jongens B naar 53,34. Op de 400 meter horden liep Thomas van der Vooren voor het eerst onder de minuut: hij verbeterde het clubrecord bij de jongens A met ruim anderhalve seconde naar 59,97 en behaalde hiermee een vierde plaats.

De overwinning en de promotie waren zeker niet alleen te danken aan enkele individuele prestaties. De mannen presteerden juist in de breedte heel degelijk, waar de andere ploegen allemaal wel één of meer zwakkere onderdelen hadden.
Die sterkte in de breedte biedt een prima basis voor de start volgend jaar in de tweede divisie. Daar komt bij dat we een jong team hebben dat de komende jaren alleen nog maar beter zal worden. Op naar de tweede divisie dus!

Het vrouwenteam van Altis was samen met de mannen van Triathlon en een aantal supporters met de bus naar Uden gereisd en moest proberen degradatie uit de tweede divisie te voorkomen. Aan deze opdracht werd met een tweede plaats glansrijk voldaan.
Zo reed de bus met twee zeer tevreden teams terug naar Amersfoort.

prom Uden Altis Triathlon

Foto’s Bernard Wouters