Een dag met een stralend blauwe hemel en veel AVT-blauwe shirts op en langs het parcours. Zo is zondag 28 oktober 2018 te typeren. ‘Onze’ Vlasakkerloop werd een groot succes, mede dankzij de inzet van heel veel leden die een taak hadden. En dankzij het nieuwe onderdeel: de cross voor de racerunners.

Trekker van het evenement is Ries de Beer. “Vijf jaar geleden begonnen met de organisatie van de Vlasakkerloop. Dit jaar met de 5e editie de meeste inschrijvingen: 1350. Wat mij betreft niet het meest interessante wapenfeit. Het belangrijkste om te zien, zijn tevreden deelnemers. En toch gaat het bij een organisatie van een evenement niet alleen om tevreden deelnemers. Het is ook belangrijk en fijn om tevreden organisatieleden en vrijwilligers te zien die in de buitenlucht de eerste kou van dit najaar hebben getrotseerd en met een smile hun taak uitvoeren. Het is ook belangrijk om tevreden sponsoren en partners aan je evenement verbonden te hebben. Ook zij zijn onderdeel van het succes van de 5e Vlasakkerloop. En we boffen als AV Triathlon dat we grenzend aan ons clubhuis prachtige natuurgebieden hebben, waar we mooie wandel- en hardloopparcoursen kunnen uitzetten over fraaie bos- heide-en zelfs duingebieden. Maar het allermooiste was het nieuwe onderdeel dat we aan de Vlasakkerloop hebben mogen toevoegen: Racerunning. Met tranen in mijn ogen – en ik was niet de enige – heb ik acht racerunners aan het werk gezien met een ongekende blijdschap. Wat een genot om naar hun enthousiasme te mogen kijken. Volgend jaar weer en als het kan met minstens 1342 toeschouwers langs de lijn om de racerunners aan te moedigen en kennis te nemen van het plezier dat deze kinderen met hun beperking laten zien.”

Henriëtte Stemerdink, drijvende kracht achter het racerunnen, verzamelde de volgende reacties van ouders: “Wat ontzettend leuk dat ze meedoet met een evenement, waar gewoon iedereen aan mee mag doen! Ze horen er hier gewoon bij. Het was geweldig, mijn racerunnende dochter heeft genoten, dank! Weer zo’n mooie ervaring die ze opdoet dankzij RaceRunning. We voelen ons hier zo enorm welkom.” Ook bij de toeschouwers bracht het iets te weeg: “Ik zag alleen maar blije, intensief sportende kinderen! Wat was de racerunning mooi, ik heb met tranen in mijn ogen staan kijken en ik was niet de enige. Wat een prestatie, maar ook: wat een plezier hadden zij er in.”
Bernard van den Berg voegt daaraan toe: “Het was voor mij als mede-organisator en vrijwilliger een geweldig leuke dag, vooral door alle blije, gezellige en enthousiaste mensen om me heen… iedereen geniet en het is dan erg fijn daar aan bij te kunnen dragen. Elk onderdeel heeft zijn waarde, maar de Racerunners mogen zeker apart genoemd worden.”

Dubbel genieten
Dirk van den Dool zat tot vorig jaar ook in de organisatie. Op 28 oktober liep hij de 10 mijl. “Na een paar jaar als mede-organisator dit jaar als loper mogen deelnemen. Allen hartelijk dank die dit mogelijk hebben gemaakt. Het was weer een fantastisch evenement. “Schitterende (pittige) route over de Vlasakkers.” Een ander deelnemer aan de 10 mijl, Eddy van der Meer, laat weten: “Top dag, compliment voor de organisatie en alle vrijwilligers. Dit ga ik missen.” (Eddy gaat verhuizen naar het buitenland). Wie dubbel wilde genieten, kon zich ook uitleven. Zoals Linda de Wit uit Leusden. “Super leuke dag! Zelf parcourspost geweest en s middags de 10 EM gelopen. “Complimenten voor de organisatie!”

Reddingsactie
Ook al liep alles in grote lijnen volgens het draaiboek, de eerste evaluatiepunten zijn intussen ook binnen. Zo was het aantal gele hesjes voor de ruim 30 parcoursposten aan de krappe kant. En hadden niet alle wandelaars door dat ze over de ‘officiële’ finishlijn mochten gaan. Ook was midden op de Vlasakkers de koffie op. Dankzij een reddingsactie van Jantinus Ziengs kwam ook dit weer goed.

De Vlasakkerloop leverde een prachtig bedrag, ruim 1100 euro, op voor een hometrainer in de kliniek in Meander Medisch Centrum. Namens alle deelnemers overhandigde Christl Foekema de cheque aan Daniëlle van de Vrienden van Meander. Iedereen die een bijdrage heeft gegeven: van harte bedankt!

Gelukkig hebben we de foto’s nog!
Wil je nog nagenieten van deze mooie Vlasakkerloop, bekijk dan de foto-albums van onze fotografen Hans Kerchman, Frank Rutten en Ries de Beer.
Foto’s op het parcours:
Wandelen (foto’s Hans)
5 km (foto’s Frank)
10 km (foto’s Frank)
Kidsrun 1 en 2 km (foto’s Hans)
Racerunning (foto’s Hans)
10 EM (foto’s Hans)

Start- en finishfoto’s van alle disciplines (foto’s Ries)
Algemeen/organisatie (foto’s Frank)

ALLE VRIJWILLIGERS OP DEZE DAG: HEEL VEEL DANK VOOR JULLIE INZET!!!