Ken jij het al: RaceRunning? RaceRunning is een gloednieuw, paralympisch atletiekonderdeel. En vanaf maart 2018 gaan we bij AV Triathlon starten met een nieuwe RaceRunninggroep.

Deze groep is geschikt voor kinderen en jongeren (vanaf ongeveer 6 jaar) met een lichamelijke beperking, die in het dagelijks leven (soms) een rollator of rolstoel gebruiken. Ben jij geïnteresseerd in RaceRunning, ken je iemand die mee wil doen, of wil je zelf graag meedoen? Meld je dan nu al aan via racerunning@avtriathlon.nl, dan houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen en weet je zeker dat je kunt meedoen vanaf de start!


Wat is RaceRunning en voor wie is het geschikt
De racerunner is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Kinderen kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. De racerunner is geschikt voor kinderen en  jongeren (of volwassenen) met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of bepaalde syndromen) die in het dagelijks leven vaak een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep (ernstig beperkte) kinderen is racerunning een prima mogelijkheid om toch te kunnen sporten. En het is hartstikke leuk om te doen!

Kennismakingsworkshop in maart 2018!
We beginnen met RaceRunning in maart 2018. Op 15 maart vindt de feestelijke aftrap plaats. De uitnodiging vind je hier. Een afvaardiging van RaceRunning Nederland komt dan naar de atletiekbaan om een presentatie en een workshop te geven. De workshop is bedoeld voor potentiele racerunners en hun familie, toekomstige trainers, alle enthousiaste leden van AV Triathlon en iedereen die meer wil weten over RaceRunning.  Racerunners zijn aanwezig, die kun je dus direct al uitproberen!

Trainingsperiode maart- juni 2018
Na de workshop gaan de échte trainingen van start. We gaan wekelijks 1 uur trainen op de atletiekbaan. Zo word je al snel handiger met de racerunner, je uithoudingsvermogen wordt beter en misschien ga je steeds een beetje sneller. In juni willen we met de racerunninggroep meedoen met de Hamersveldloop.

Gratis meetrainen van maart t/m juni
Deelname aan de workshop en aan de trainingen in de periode maart-juni is gratis

Meer weten of aanmelden
Ken je iemand die graag zou willen meedoen met de workshop en/of met de trainingen? Geef dan vooral deze informatie door en volg ons ook op facebook. Of misschien wil je zelf meer informatie? Stuur dan gauw een mail naar racerunning@avtriathlon.nl.

Wij hebben heel veel zin om met een groep enthousiaste kinderen en jongeren te gaan sporten!

Gabrielle van Asbeck (kinderfysiotherapeut Soesterweg Amersfoort)
Henriëtte Stemerdink (lid van AV Triathlon en kinderfysiotherapeut Achterveld/Leusden)