Afgelopen zaterdagavond 17 november was het dan zover: de Junioren Dropping. In totaal 49
junioren hadden zich opgegeven voor wat een mooie traditie moet gaan worden.
Verdeeld over 7 groepen en met 3 verschillende starttijden gingen ze het bos in. “Helaas” wachtte hen bij het vertrek een verrassing in het verplicht moeten meenemen van emmers met water, emmers met eieren en houtblokken; strafpunten lagen op de loer. En telefoons mochten niet mee. Wat zou het ergste zijn geweest?
Onderweg moesten ze ongezien langs de verdwaalde hardlopers en mountainbikers zien te komen. Verschillende groepen zijn staande gehouden en kregen stafpunten of moesten verplicht koekjes eten. Groepen zijn soms de bosjes in gedoken om te kunnen ontsnappen, maar dat lukte dus niet elke keer.
De snelste groep had 51 minuten nodig om de afstand af te leggen tot aan het AVT clubhuis (jazeker, volgend jaar worden ze dus verder afgezet) en de langzaamste groep 92 minuten. Team Jibbe (bestaande uit Jibbe, Laurens, Lucas, Ties, Emma, Mark, Maura, Chaja en Maura) is het team dat volgend jaar verslagen moet worden door de anderen …
Na binnenkomst is de ingezette energie snel weer aangevuld, konden we de dropping naar volle tevredenheid afsluiten en zijn we begonnen met plannen te maken voor 2019.
Tenslotte willen we graag bij deze alle helpende handen bedanken voor hun inzet. Zonder hulp is een
dropping eenvoudigweg niet te realiseren.

Koen Bakker
AVT Jeugdactiviteiten