Menu

Jeugdatletiek

Bij AV Triathlon is atletiek een groepsactiviteit met aandacht voor het individu. Plezier en spel voeren de boventoon. Maar we dagen ook uit om persoonlijke grenzen op een verantwoorde wijze te verleggen.

Trainingsgroepen

In jeugdatletiek onderscheiden we pupillen en junioren. De groepsindeling vindt plaats op basis van leeftijd en gebeurt op basis van de categorie-indeling van de Atletiekunie.


Voor de periode 1 november 2019 tot en met 31 oktober 2020 is de indeling als volgt:

Categorie Geboortejaar Jongens en meisjes
Minipupillen 2013 en later JPm en MPm
Pupillen C 2012 JPC en MPC
Pupillen B 2011 JPB en MPB
Pupillen A 2009/2010 JPA1/MPA1 en JPA2/MPA2
Junioren D 2007/2008 JD1/MD1 en JD2/MD2
Junioren C 2005/2006 JC en MC
Junioren B 2003/2004 JB en MB
Junioren A 2001/2002 JA en MA
Frame runners 6 tot 18 jaar RRJ en RRM
Senioren 2000 en eerder

Pupillen
Vanaf zes jaar kunnen kinderen kiezen voor atletiek (mits er plek is). De jongsten (mini’s en C&B pupillen) leren spelenderwijs hun ritme, coördinatie, snelheid, lenigheid en behendigheid te ontwikkelen en bouwen hun uithoudingsvermogen op. De A-Pupillen leren bewuster de eerste basisvormen van atletiek: sprinten, 1000m, werpen, kogelstoten en hoog- en verspringen. De pupillen trainen twee keer per week.

D- en C-Junioren
De junioren leren de atletiekonderdelen bewust aan en breiden vaardigheden uit. Het lopen wordt gesplitst in sprint/horden, midden- en lange afstand. Daarnaast leren zij hoog- en verspringen, de driesprong, polsstokhoogspringen, kogelstoten, discus- en speerwerpen en evt. kogelslingeren.  DC-junioren trainen drie keer per week.

A- en B-Junioren
Deze junioren gaan zich meer specialiseren. Zij kiezen de onderdelen die zij leuk vinden en ontwikkelen zich daarin verder.

Bij deelname aan wedstrijden geldt dezelfde groepsindeling, die van 1 november tot en met 31 oktober loopt. Bij de wisseling van het zomer- naar het winterrooster (in oktober direct na de clubkampioenschappen) gaan de kinderen al trainen volgens de daaropvolgende leeftijdsindeling per 1 november.

Frame Runners
De Framerunninggroep is voor kinderen van 6-18 jaar met een fysieke beperking, die in het dagelijks leven soms een rolstoel of rollator nodig hebben. Zij sporten met behulp van een Frame runner, een soort sportrolstoel met een zadel, borststeun en stuur, waarin je kunt lopen of rennen. De Frame runners trainen op de looponderdelen (sprint, (middel-)lange afstanden, estafette) en de werponderdelen.
De Frame runninggroep doet mee aan alle clubactiviteiten en gaat als groep soms ook naar andere wedstrijden.
Op de Frame Runningpagina vindt u meer informatie over deze trainingsgroep.

Extra activiteiten voor de jeugd

Naast atletiek organiseren we voor de verschillende leeftijdsgroepen ook nog andere activiteiten. Te denken valt aan: bowlingmiddag, dropping, sinterklaasfeest, disco, weekend/trainingskampen. Ouders organiseren deze evenementen.

Trainingslocaties

Bostraining:

Clubhuis AV Triathlon (doorrijden tot na de hockeyclub, rechts het pad in)
Barchman Wuytierslaan 236
3819 AC Amersfoort
telefoon: 033-4651871

Baantraining:


Atletiekbaan Schothorst (gezamenlijk gebruik met Altis)
Schothorsterlaan 78
3822 NB Amersfoort
telefoon: 033-4801961

Zaaltraining:

Gymzaal Reinaartpad 25
Amersfoort

Meer weten?

Op onze website is veel informatie te vinden over jeugdatletiek bij AV Triathlon. Mocht je toch nog vragen hebben over aanmelden en de wachtlijst dat kun je contact opnemen met Marion van der Meer,  jeugdwachtlijst@avtriathlon.nl. Voor andere aanvullende informatie (dus niet over aanmelding of wachtlijst), kun je terecht bij Albert Post via jeugd@avtriathlon.nl.