Jasmijn Bakker Tbilisi kopgroepBij het EJOF in Tbilisi stond Jasmijn Bakker met de snelste tijd achter haar naam op de startlijst van de 2000 meter steeplechase. Maar niet iedereen had een prestatie achter haar naam staan. Dus Jasmijn was wel één van de favorieten, maar zeker niet op voorhand de enige.

Jasmijn Bakker Tbilisi podiumDe wedstrijd ging hectisch van start met veel geduw en een valpartij, waar Jasmijn net buiten kon blijven. De Russin Anastasiia Makrova nam het voortouw, Jasmijn controleerde de race op kop van het achtervolgende groepje. Twee ronden voor het einde plaatste Jasmijn een versnelling en pakte ze al snel een flinke voorsprong. In de laatste ronde kreeg ze het nog zwaar door de warmte en de hoge luchtvochtigheid, struikelde nog bijna op de laatste steeplebalk, maar het lukte om de Russin voor te blijven.
Na de finish leek het nog even spannend te worden omdat het gerucht ging dat Jasmijn gediskwalificeerd zou worden omdat ze door de duwpartij in het begin een voet buiten de baan zou hebben gezet. Gelukkig liep dit met een sisser af en was het eerste goud voor het Nederlandse team binnen!

Interview door NOCNSF:

AD/AC 28 juli 2015

AD/AC 28 juli 2015

Uitzending Jeugdjournaal 27 juli, item over het EJOF vanaf 7:22

Bericht op website EJOF over “Iasmin Baker from the Netherlands