Jasmijn Bakker – foto uit archief (Wim Slangewal)

Voor het tweede jaar werd de Warandeloop gecombineerd met de NK Cross. Jasmijn Bakker was als D-juniore al tweemaal eerder Nederlands kampioen geworden. Ze prolongeerde haar titel nu bij de meisjes C1. Jasmijn sloot in de tweede ronde aan bij de kopgroep van drie meiden. In de derde ronde liep ze met de Belgische Kiana de Kinder weg van de rest. En zoals zo vaak besliste Jasmijn de wedstrijd met een ijzersterke laatste ronde en kwam ze met een royale voorsprong over de finish.
De jongens C wisten zich prima te handhaven in de subtop, met Joppe Stokvis op de 11de plaats bij de jongens C1 en Thomas van der Vooren als 13de bij de jongens C2.
Bij de crossestafette voor C-junioren, over 4 x 600 meter, haalde het ‘Team a Grande Vitesse’ de derde plaats. Een mooie bronzen plak dus voor Thomas van de Vooren, Reinder Prince, Gian Oerlemans en Jasmijn Bakker.
De enige deelnemer van AV Triathlon bij de masters was Martijn van Rijn. Martijn behaalde bij het NK masters 35+ een uitstekende achtste plaats, slechts twee minuten achter winnaar Greg van Hest.

Op zondag was het de beurt aan de de B-junioren. Het lukte Veerle Bakker helaas niet haar titels van de afgelopen twee jaar te herhalen. Veerle ging als tweede van start (achter een Duitse) maar kreeg onderweg buikrampen en kreeg kort voor de finish nog een tak tegen haar hoofd die uit een boom woei. Veerle moest daardoor en aantal meiden laten gaan en werd in het NK-klassement derde achter Danaïd Prinsen en Tessa de Boer, die ze een week eerder bij de Papendalcross nog achter zich had gehouden.  
Bij de jongens ging Lukas Bos de eerste ronde met de kop mee en werd uiteindelijk zevende, met kort daarachter Kelide Aminboru en Thierry Willigenburg. Kelide was in het gedrang achterin gestart en liep één lange inhaalrace. Een uitstekende ploegprestatie van de jongens B.

Videoverslag van Losse veter.

De uitslagen.