Warandeloop2014 8De internationale Warandeloop was dit jaar bijzonder sterk bezet, omdat bij uitzondering de cross in het Vlaamse Roesselare níet op dezelfde datum viel. De hele Belgische crosstop had daardoor de gelegenheid om in Tilburg aan de start te verschijnen. Bij de A-junioren deed bovendien de Tsjechische en Noorse selectie mee.

Bij de meisjes B begon Jasmijn Bakker zoals gebruikelijk in het midden van het veld. De Belgische Justine Tinck ging vanaf het begin ruim aan kop. Aanvankelijk ging Emmie Weekers (AV Weert) dapper achter haar aan, later nam Jasmijn Lau (Ciko’66) de tweede plaats over.
In de tweede ronde begon Jasmijn Bakker haar inhaalrace en op het laatste rechte eind slaagde ze er nog bijna in het gat met de eerste twee meiden te dichten. Zo stonden dezelfde drie meisjes B op het podium als twee weken eerder in Mol, met de nummers 1 en 2 in omgekeerde volgorde. Merel van de Marel (AV Haarlemmermeer) werd net als in Mol vierde.
Dat de huidige lichting meisjes B opzienbarend sterk is, blijkt weer eens uit het feit dat de eerste vier meiden allemaal onder het oude parcoursrecord liepen.
Annemarie Slangewal verloor door een valpartij het contact met het groepje waarin ze liep maar wist nog wel de 12de plaats te behalen.
Na afloop werd Jasmijn geinterviewd door Losse Veter.

Veerle Bakker kwam eigenlijk om bij de meisjes A met Nisrine Mashralmi te strijden om de positie van beste Nederlandse, maar ze bleek niet helemaal fit en moest genoegen nemen met een 10de plaats.

Kalid Amin liep, na een rugblessure enkele weken geleden, zijn eerste cross. Hij kon in het sterke internationale veld redelijk meekomen en eindigde als 19de.

Op zaterdag had Madelief Kok bij de meisjes C2 een prima 11de plaats behaald.

De uitslagen

Foto’s