Jasmijn 800 tmjuni14

Bij de Trackmeeting in Utrecht op vrijdag 20 juni liep Jasmijn Bakker een tijd van 2.50,77 op de 1000 meter. Dit is de snelste tijd die ooit door een meisje C in Nederland is gelopen.

Het aantrekkelijke van de Trackmeetings is dat er altijd veel goede lopers uit het hele land naar toe komen. Op deze avond waren er maar liefst 171 deelnemers aan de 800 meter en 90 aan de 1000 meter. Er kunnen dus altijd series samengesteld worden met atleten van ongeveer gelijke sterkte, die allemaal voor een goede tijd willen gaan.
Zo kon Jasmijn prima profiteren van het stevige tempo in een groep waarin ze middenin mee kon gaan. In haar kielzog liep de even oude Jasmijn Lau van het Arnhemse Ciko ’66 (op de foto met startnr. 623), die tot dan toe ranglijstaanvoerster van dit jaar op de 1000 meter was. In de laatste 200 meter nam Jasmijn Bakker duidelijk afstand van haar naamgenote.

Jasmijn verbeterde haar clubrecord met 6 seconden en was 0,79 seconden sneller dan de vorige beste allertijdenprestatie, die afgelopen jaar door Elke Molenaar van Spirit Lelystad bij één van de Trackmeetings was neergezet (Overigens liep Annemarie Slangewal vorig jaar een fractie sneller dan Elke, maar dat was in een ‘onderlinge wedstrijd’ zoals op de ranglijsten vermeld staat).

Bij de C-junioren bestaan geen Nederlandse records, maar de beste prestatie aller tijden kunnen we natuurlijk wel beschouwen als een officieus Nederlands record!

Uitslag