Annemarie Slangewal in Dortmund

Annemarie Slangewal in Dortmund

In december komt het indoorseizoen langzamerhand op gang met indoorwedstrijden her en der in het land. En ook daarbuiten natuurlijk. Het hoogtepunt ligt voor de D- en C-junioren in het derde weekend van januari met de Nationale D- en C-spelen indoor in Apeldoorn, en voor de oudere atleten in de tweede helft van februari met de NK’s, ook in Apeldoorn.

Phanos CD-indoor

Drie junioren deden op 7 december mee aan de CD-indoor in de Amsterdamse Ookmeerhal. Marijn Kriegsman (JC) werd derde bij het verspringen met een prima 5,21 en Ton van Mameren behaalde bij de jongens D bij het verspringen de tweede plaats met 4,67.

Kerstbomenmeerkampen

Maar liefst 30 atleten deden een week later mee aan de Kerstboommeerkampen in Utrecht, een druk bezette wedstrijd met driekampen voor alle leeftijdscategorieën t/m C-junioren. Dit leverde vier winnaars op: Sophie Praas bij de meisjes D2 met een verbetering van haar c.r. kogel naar 11,72, Fleur Praas bij de meisjes C, Ton van Mameren bij de jongens D2 met 4,78 ver en Anissa Toumi bij de meisjes pupillen A1, met een ruime overwinning op de 60 meter.
Marten Prince (JD2) won het kogelstoten en verbeterde zijn 1 maand oude clubrecord naar 9,87. Femke Bol (MC) kwam met 8,24 op de 60m dicht in de buurt van haar pr van een maand eerder. De jongens C Sven Janssons en Marijn Kriegsman sprongen beiden over 1,61.

1e vrijdagavondindoor Utrecht

Femke Bol

Femke Bol

Op vrijdag 19 december was de eerste van drie avondwedstrijden in de Galgewaardhal.
Sophie Praas (MD2) verbeterde hier haar clubrecord 50m horden van 10,30 naar naar 9,43. Femke Bol liep de 60 meter in 8,22, dus net iets sneller dan een week eerder. Op de 50 meter  kwam Femke met 7,10 dicht in de buurt van het clubrecord. Rick Hollestelle (JB) verbeterde zijn p.r. polsstokhoogspringen van 2,60 naar 2,83.

Dortmund

Wie in deze tijd van het seizoen langer wil lopen dan 60 meter kan nog niet in Apeldoorn terecht en moet naar het buitenland.
Zo ging Annemarie Slangewal naar Dortmund en liep daar een 800 meter. Haar tijd van 2.16,86 was niet alleen een prima seizoensopening maar betekende ook een forse verbetering van het indoorclubrecord. 

De uitslagen