AD/AC 14 maart 2013 (klik op het bericht om te vergroten)

Op de dag dat België, Noord-Frankrijk en Zuid-Limburg waren ingesneeuwd, werd in Amersfoort de eerste 5000 meter van de Baancompetitie gelopen. Onder vrij barre omstandigheden: enkele graden vorst, maar de snijdende noordoostenwind nam gelukkig in de loop van de avond flink af.
Twee vrouwen van AV Triathlon gooien hoge ogen voor het klassement: Linda Mossink verbeterde de clubrecords V40 en V45 naar 19.35,2 en staat op de derde plaats in het tussenklassement. Susan Hagevoort, een jaar ouder dan Linda, vestigde het clubrecord V50: 20,19,5. Marina van Dijk (Altis) was veruit de snelste dame deze avond: met 18.52,0 scoorde ze een persoonlijk record, maar gezien haar leeftijd krijgt ze aanzienlijk minder punten in het klassement.
In de laatste serie startten de overige kanshebbers voor het eindklassement. In de kopgroep nestelden zich Sven Duits en Joshua Groen. Sven is de man in vorm. Enkele dagen geleden liep hij in Den Haag bij de CPC-loop als 4e op de 10km in een dik p.r. van 32.39. En hij bleek goed hersteld: in de laatste rondes liep hij weg bij Joshua en finishte in een winnende tijd van 15.58,3: opnieuw een dik persoonlijk record. De 3e loper van de avond was Timo van Beek uit Soest. Vanwege hun leeftijd staan Sven en Joshua slechts 4e en 5 in het klassement. Op een kleine 2 minuten van deze jonge mannen liep de alweer 63 jarige Cees Stolwijk (Altis) een puike race. Dankzij de handicapscore gaat hij na de eerste avond ruim aan de leiding. De enige die Cees Stolwijk van een derde overwinning in de Runnersworld Amersfoortse Baancompetitie lijkt te kunnen houden is Aart Stigter. Deze liet vanwege de naweeën van een griepje verstek gaan op de eerste avond en mag dus nu geen avond meer missen.

De volgende wedstrijd is de 3000 meter op dinsdag 26 maart. Voorafgaand aan deze wedstrijd is er een instuif om 19.30 uur. Deze instuif is bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met het lopen van een wedstrijd op de baan.

De uitslag van de eerste 5000 meter op 12 maart.