AdamKomende zaterdag, 14 maart, organiseren we de finale van de crosscompetitie voor de regio’s 1 t/m 5 (de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. De beste junioren en pupillen van het afgelopen crossseizoen komen dan strijden om de bekers voor de eindoverwinning. Voor de finale schreven ruim 1200 atleten in, een recordaantal.

De wedstrijd is in Birkhoven, rond de Bosvijver.
Er zijn 18 series. De eerste start is om 11:30 uur. Rond 16:00 zijn de laatste prijsuitreikingen.

De finalewedstrijd wordt opgeluisterd door een beroemdheid in de atletiekwereld, Adam, de mascotte van de Europese Kampioenschappen in 2016. Adam was in januari en februari aanwezig bij de CD-indoor, het NK cross en de NK’s indoor. Afgelopen weekend was Adam nog bij het EK indoor in Praag. Bekijk de facebookpagina van Adam.

parcours crosscompetitie AVTVan AV Triathlon doen er 32 junioren en maar liefst 43 pupillen mee. Hieronder zijn meerdere kanshebbers voor de individuele eindoverwinning, of in ieder geval voor een plaats op het podium.
Maar liefst 7 atleten gaan als koploper van poule zuid naar de finale: Kalid Amin (JA), Veerle Bakker (MA), Gian Oerlemans (JB), Jasmijn Bakker (MB), Madelief Kok (MC), Nine Immink (MD2) en Jikke van der Ploeg (MpB).
De ploegen van de AB-junioren bij de jongens en de meisjes gooien hoge ogen voor de overwinning in het ploegenklassement. Maar ook diverse andere ploegen maken zeker kans op een podiumplaats.

Alle informatie over de finale crosscompetitie