Femkecspelen-00575-2De atleten van AV Triathlon kwamen met drie medailles terug van de Nationale C-spelen in Amsterdam.

Femke Bol had op zaterdag haar zinnen gezet op de 80 meter, het onderdeel waar ze landelijke ranglijst aanvoerde met 10,16. Nu doken de pure sprintsters Janine Verhaar (U-track) en Shaquata King (Feniks) onder de 10 seconden en werd Femke derde in 10,31.

Madelief Kok C-spelenDe lange sprint is meer het specialisme van Femke, die immers Nederland vertegenwoordigde bij het EJOF op de 400 meter. Op de zondag van de C-spelen stond de 300 meter op het programma. Femke ging als 2e naar de finale. In de finale vocht ze haar zoveelste duel uit met Fenna Klapwijk van het Rotterdamse PAC en won ze met een kleine voorsprong in 40,78.
Op basis van deze prestatie mag Femke komend weekend Nederland op de 300 meter vertegenwoordigen in de jaarlijkse C-interland tegen Westfalen.

Madelief Kok veroverde zilver op de 1500 meter steeplechase. Vóór de zomer was Madelief op het NK bij de B-junioren op de 2000 meter steeple nog voor Jaimy van de Loo (De Spartaan) geëindigd. Maar de kortere C-afstand is blijkbaar in het voordeel van Jaimy. Madelief begon in het middenveld, rukte bij de laatste waterbakpassage op naar de zilveren positie maar toen was Jaimy niet meer te achterhalen. Madelief verbeterde haar clubrecord naar 5.17,52.

Alle uitslagen