NK Estafette 2015 - AV Startbaan - Amstelveen - 27.9.2015

Bij de Nationale Estafettekampioenschappen in Amstelveen wonnen de atletes uit de trainingsgroep van Aart Bakker goud op de 4 x 800 meter bij de meisjes A.
Madelief Kok (MC) opende en wisselde als tweede achter het Arnhemse Ciko’66. Tess Wegman nam het stokje over van Madelief en achterhaalde in haar tweede ronde de loopster van Ciko. Nadat Annemarie Slangewal (MB) de voorsprong vergrootte was het aan Jasmijn Bakker (MB) om met 10 seconden voorsprong op Ciko te finishen in 9.22,69. Na een tweede plaats vorig jaar was het nu dus, met een iets andere ploeg, goud!
Voor trainer Aart Bakker was dit een bijzondere medaille: Sinds hij bij AV Triathlon mila-training geeft was het de 75ste medaille en de 25ste gouden medaille op alle NK’s (officiële en officieuze NK’s bij elkaar). Het begon in 2009 met zilveren medailles voor Hilbrand Wouters en Thierry Willigenburg bij de D-spelen op de 1000 meter steeple.

Deze vier meiden kunnen al bijna tot gearriveerde toppers worden gerekend, maar de opvolging dient zich al weer aan.
De afgelopen weken hadden de C-pupillen Indy Broer, Kyra van der Meer, Carmen Lijzenga en Berrit Roex onder leiding van trainster Caitlin van Gessel extra hard getraind op de estafette. Helaas ging de generale repetitie bij de competitiefinale in Woerden nog niet helemaal goed. Maar des te beter ging het op het moment suprême!
mpc NEK2015De meiden waren ingedeeld in de eerste serie en liepen een toptijd van ongeveer 28 seconden. Helaas was er iets mis met de tijdwaarneming, waardoor ze nogmaals moesten starten. De meisjes gingen, ietwat gespannen, voor de tweede maal in de startblokken. Indy trapte af met een geweldige start, vervolgens bracht Kyra het stokje op hoge snelheid naar Carmen, die op haar beurt het stokje overdroeg aan de laatste loopster die ruim voor de rest uit de serie over de finish kwam.
Hun tijd van 27,69 was goed voor een derde plaats en voor een nieuw clubrecord!