Rechts de latere winnares meisjes B Jasmijn Lau, Annemarie Slangewal midden in de groep, Jasmijn Bakker nog onzichtbaar achterin - foto: Energie Running Team

De meisjes B op het strand van het Zilvermeer in Mol: rechts de latere winnares Jasmijn Lau, Annemarie Slangewal midden in       de groep, Jasmijn Bakker nog onzichtbaar achterin – foto: Energie Running Team

 

Een kleine delegatie junioren van AV Triathlon begon het crossseizoen bij de Crosscup in Mol, één van de belangrijke Belgische crossen. Bij de junioren verscheen niet alleen de Belgische top aan de start maar ook een flink deel van de Nederlandse nationale mila-selectie onder leiding van bondscoach Grete Koens, waaronder Veerle en Jasmijn Bakker en Annemarie Slangewal.

Veerle Bakker boekte in haar eerste wedstrijd als A-juniore een mooie derde plaats, achter de één jaar oudere Vanessa Scaunet uit België en de eveneens één jaar oudere Nisrine Masrhalmi, de regerend Nederlands kampioene bij de meisjes A. Veerle finishte ruim voor haar Belgische leeftijdsgenote Floor Michielsen, van wie ze vorig jaar nog een paar keer in de Belgische crossen verloor.

eindsprint Jasmijn - foto Energie Running Team

eindsprint Jasmijn – foto: Energie Running Team

Bij de meisjes B verscheen de hele, ongekend sterke, Nederlandse top aan de start. Jasmijn Bakker raakte in het gedrang bij de start achterop en moest aan een inhaalrace beginnen. De in Vlaanderen onoverwinnelijk geachte Justine Tinck bouwde voortvarend een voorsprong uit, maar toe ieders verrassing kwam in de laatste ronde Jasmijn Lau van Ciko’66 als eerste uit het bos en ging er met de overwinning vandoor. Jasmijn Bakker rukte op vanuit het achterveld en klopte haar trainingsmaatje Merel van de Marel in de eindsprint om de derde plaats. Annemarie Slangewal werd 11de.   

 

Over twee weken wordt het Nederlandse nationale crossseizoen geopend met de Warandeloop in Tilburg.

De uitslagen