De groep vrouwen 3000 meter nog bij elkaar op driekwart van de race. Veerle naast winnares Manon Kruiver (211)

De groep vrouwen 3000 meter nog bij elkaar op driekwart van de race. Veerle naast winnares Manon Kruiver (211)

 

Op het NK indoor senioren in Apeldoorn waren A–juniore Veerle Bakker, Michel Riemersma en Marius Wouters actief.

Veerle liep een uitstekende wedstrijd. Op de 3000 meter gingen maar 7 vrouwen van start. Toen B-juniore Diane van Es al voor de helft uitstapte, was Veerle de enig overgebleven juniore in een veld met verder alleen vrouwen uit de Nederlandse top. Het ging behoorlijk hard. Aanvankelijk hing Veerle achteraan in de groep maar halverwege vond ze weer aansluiting en slaagde ze er zelfs brutaalweg in om een tijdje middenin te groep te lopen. Op 2000 meter kwam ze nog door onder het schema van het Nederlands juniorenrecord. Enkele ronden voor het eind zetten Kim Dillen en de latere winnares Manon Kruiver aan en trokken daarmee de groep uit elkaar. Veerle moest de rest van het veld in de laatste ronden laten gaan, maar met haar dapper gelopen race verbeterde Veerle haar indoorclubrecord naar 9.56,45.

nkindoorsen2015 2De serie 1500 meter van Michel begon als een boemelrace (doorkomst halverwege ca. 2,05). Het kostte Michel daardoor weinig moeite om bij de groep aan de haken. In de tweede helft van de race ging het harder maar slaagde Michel er in om nog een paar mannen te passeren die op papier duidelijk sneller waren. Hiermee finishte hij als zesde in zijn serie.
Omdat de tweede serie veel sneller was, ging Michel niet met de tijdsnelsten mee naar de finale. Ondanks de vrij trage start van zijn serie kon Michel toch nog zijn clubrecord indoor verbeteren naar 4.06,85.

nkindoorsen2015 1Na zijn verrassende sprong over 2,04 meter van een maand geleden, had Marius gehoopt bij het hoogspringen mee te kunnen strijden om het podium. Dat zat er helaas deze keer niet in. Vrijwel alle hoogspringers, inclusief winnaar Douwe Amels, presteerden op dit NK beneden hun niveau en Marius deelde in deze malaise. Het bleef nu bij een hoogte van 1,96 meter. Marius behaalde hiermee wel een mooie 6e plaats.

AD/AC 23 feb.2015 (klik op het bericht voor een grotere versie)

AD/AC 23 feb.2015 (klik op het bericht voor een grotere versie)

De uitslagen

Video Losse Veter van de de 3000 meter vrouwen