02-2016 NK Indoor -Annemarie Slangewal achter Siffan Hassan

De maand februari is de maand van de Nederlandse indoorkampioenschappen  in de Omnisporthal in Apeldoorn.
Deze wedstrijden zijn officieel opgezet. Zo is er onder de baan een warmloopruimte en is er een callroom waar de atleten zich 15 minuten voor de wedstrijd moeten melden. Hier wordt een controle op reclame en materiaal uitgevoerd. De atleten worden vervolgens naar hun onderdeel begeleid en op de baan zijn slechts de op dat moment deelnemende atleten en juryleden aanwezig. Oh ja, ook de pers is aanwezig.
Tijdens de finales worden de atleten omgeroepen en in beeld gebracht op schermen.
Voor de deelnemende atleten is het vaak deze wedstrijd waar naar toe wordt getraind. Bij inschrijving wordt op basis van hoogste prestatie geselecteerd.
Vanuit AV Triathlon waren er atleten die blij waren dat ze geplaatst  waren, maar ook atleten die voor een podiumplaats gingen. Er waren helaas ook atleten die (net) niet geplaatst waren op basis van hun prestatie van het afgelopen jaar.

Voor de C junioren is er de nationale junioren-C-indoor.
Hier gaat het er nog iets minder officieel aan toe, maar de prestaties liegen er niet om:
Sven Jansons won goud met 6.17m op ver en brons op de 60mH in 6.17;
Ton van Mameren werd 3e op ver en
Sophie Praas werd 6e op zowel kogel als ver.

Tijdens de NK indoor Meerkamp was er voor Joppe Stokvis (JB) een regen aan PR’s en een 6e plaats en hij miste net het clubrecord. Wim Vonk(JA)werd 10e.

Bij de NK Masters (ja ja) was Joshua Groen(M35) helaas gediskwalificeerd bij het technisch altijd moeilijke snelwandelen over 3000 m. Gelukkig werd hij wel 3e bij de 3000 m in 9.30.59

Tijdens de NK Junioren gaf AV Triathlon aan veel potentie in huis te hebben, maar liefst  12 atleten van 15 tot 19 jaar (JA en JB) deden mee en dit resulteerde in maar liefst 4 keer overtuigend goud! Kalid Amin en Veerle Bakker op de 3000m, Annemarie Slangewal op de 1500m en Femke Bol op de 400m en Jasmijn Bakker veroverde zilver op de 1500m.

Tijdens de NK Senioren mochten Annemarie Slangewal(JA) en Femke Bol(JB) op basis van hun prestaties meedoen tussen de echte toppers, zoals Siffan Hassan en de zusjes de Witte. In de warming up ruimte liepen zij warm tussen onze Nederlandse topatleten.
Annemarie strandde in de series (800m)met 2.13,59, Femke mocht nipt mee naar de finale.
Hier liet  zij zich verleiden tot een snellere eerste ronde en liep een PR van 55.95, wat de 3e plek is op de allertijdenranglijst van de meisjes B.
Thierry Belt mocht op de valreep meedoen bij verspringen (hij stond op de lijst van 4 reserves).

Tenslotte sluit het indoorseizoen af met het NK studenten, een stuk minder officieel, maar deze dag wordt wel afgesloten in stijl, met een studentenfeest.
Hilbrand Wouters behaalde hier de halve finale van de 60m.  Michel Riemersma liep hier de 800 m buiten mededingen mee in 1.59.03. (wel een clubrecord!)

02-2016 NK senioren Femke Bol serie 400m

Femke Bol in de serie 400 m bij NK senioren

 

 

 

 

 

 

 

Verslag: Annemarie Bol

Foto’s: Wim Slangewal