dijk zeewolde2015 (1)Gelukkig waren er bij de derde crosscompetitiewedstrijd in Zeewolde geen onverwachte situaties, en kon, na de afgelasting in Woerden, deze wedstrijd wel gewoon doorgaan.

Voor atleten die niet op spikes liepen was het een hele kunst om op de been te blijven. Vlak voor de finish moest er een dijk worden overgestoken waarvan vooral de afdaling erg glad was, met onderaan een haakse bocht naar de finish. Veel geglibber dus, en nogal wat atleten gingen in de afdaling onderuit.

Sommige atleten waren zo zeker van plaatsing voor de finale dat ze deze wedstrijd niet meer meededen. Dat gaf weer andere de kans om te scoren.
Het makkelijkst was het voor Rose Hughes, die als enige bij de meisjes A aan de start stond en dus eerste werd. Rose Hughes, waar kennen we die ook alweer van? Als D-junior stopte ze met atletiek, maar een jaar of vijf later is ze weer terug!
Bij de B-junioren haalden Gian Oerlemans en Odile Verzandvoort beiden een tweede plaats.

Madelief Kok - foto Wim Slangewal

Madelief Kok – foto Wim Slangewal

Madelief Kok won bij de meisjes C met bijna een halve minuut voorsprong. Dat is Madelief natuurlijk ook wel aan haar stand verplicht, als nummer 6 van het NK cross.
Nine Immink (MD2) hield een hele trein van Atverni achter zich en kwam net als in Soest als winnares over de streep.

Na deze wedstrijd in Zeewolde zijn ook de eindklassementen bekend en is duidelijk wie er naar de finale mogen: Er hebben zich 35 junioren individueel of met de ploeg geplaatst voor de finale en 38 pupillen.

Maar liefst 7 atleten gaan als koploper van poule zuid naar de finale: Kalid Amin (JA), Veerle Bakker (MA), Gian Oerlemans (JB), Jasmijn Bakker (MB), Madelief Kok (MC), Nine Immink (MD2) en Jikke van der Ploeg (MpB).

Zo’n 70 deelnemers is weer meer dan een bus vol, maar het is dit jaar niet zo zinvol om met de bus te gaan. We organiseren de finale op 14 maart immers in ons eigen Bos Birkhoven!

De uitslagen

de (voorlopige) eindstanden van de poule