Fun Triathlon - AV Triathlon - Amersfoort - 1.7.2015Onder een stralende zon vond op woensdagavond 1 juli de 4e FUNtriathlon plaats. Dat de triathlonsport in de lift zit was ook bij ons te merken, er was een record aantal deelnemers.
27 kinderen gingen om 19 uur van start voor hun 100 meter zwemmen, ruim 3 km fietsen en 1 km hardlopen. Het zwemmen vond plaats in het Bosbad, daarna was het lopen naar het grasveld voor het clubhuis om de fiets te pakken. Er werd over de Zandlaan naar het spoor en weer terug gefietst om tenslotte de afsluitende 1 km om het Bosbad te rennen.
Ondanks dat de wedstrijd een FUNtriathlon heet werd er hard gestreden. Iedere finisher kreeg na afloop een waterijsje om af te koelen. Veel kinderen zochten na hun wedstrijd verkoeling en plezier in het lege bosbad. Daar hadden ze het rijk alleen, dat was misschien nog wel het leukste van allemaal.

 

Fun Triathlon - AV Triathlon - Amersfoort - 1.7.2015

Het mooie van de FUNtriathlon is dat diverse kinderen voor het eerst een triathlon deden en daarvoor hun gewone (stads)fiets gebruikten. Dat is ook precies de bedoeling van de wedstrijd, kennismaken met triathlon op een ontspannen manier. Omdat het een FUNtriathlon is, was er geen prijsuitreiking en is dus ook geen klassement.

Een half uur na de start van de kinderen kwamen de teams in actie. De teamwedstrijd was een team relay, dat houdt in dat elke deelnemer uit een team (3 in totaal) een mini-triathlon aflegt en daarna het stokje doorgeeft aan de volgende deelnemer uit het team. De tijd waarmee de derde deelnemer uit het team over de streep komt bepaald de eindtijd. Het bad was behoorlijk gevuld met 29 teams. Helaas moest het fietsparcours wat ingekort worden omdat de weg langs het spoor recentelijk opnieuw geasfalteerd en gegrind was. Daarover heen fietsen was te gevaarlijk. De wedstrijd bestond daardoor uit 200 meter zwemmen, 3 km fietsen en 1 km hardlopen.
Fun Triathlon - AV Triathlon - Amersfoort - 1.7.2015Ook hier werd weer op het scherpst van de snede gestreden als of het de belangrijkste wedstrijd van het jaar betrof. En dat voor een wedstrijd waarbij noch een podium was noch een klassement werd opgemaakt. Na de wedstrijd werden de deelnemers getrakteerd op een lekker ijsje.

Kortom weer een geslaagd evenement waarvan de datum voor volgend jaar al weer vast staat: de eerste woensdagavond in juli.

Foto’s Wim Slangewal

De uitslagen