Veerle Bakker met achter haar Nisrine Masrhalmi - foto Wim Slangewal

Veerle Bakker met achter haar Nisrine Masrhalmi – foto Wim Slangewal

Kalid Amin - foto Wim Slangewal

Kalid Amin – foto Wim Slangewal

Bij de Harry Schulting Games in Vught, op de avond van Hemelvaartsdag, maakten de B-junioren Veerle Bakker en Kalid Amin een flinke stap voorwaarts op de 3000 meter.

Veerle liep in de hele vrouwenrace samen op met de één jaar oudere Nisrine Masrhalmi, trainingsmaatje bij de centrale training op Papendal en net als Veerle Nederlands kampioene 3000 meter indoor in haar leeftijdscategorie. Veerle en Nisrine liepen een constant tempo en pas in de laatste ronde nam Nisrine een paar seconden afstand. Veerle finishte in 9.45,54, waarmee ze haar drie weken oude clubrecord met 10 seconden verbeterde.

Kalid liep in de tweede groep mannen, direct achter de haas die de eerste vijf ronden een keurig strak tempo liep dat leidde naar 8.50. De laatste 2,5 ronden moest Kalid het zelf afmaken en met een laatste snelle ronde van 67 seconden kwam hij uit op een tijd van 8.47,80.

Kalid verbeterde zijn clubrecord, ook van drie weken eerder, met bijna 13 seconden en bleef slechts 0,3 seconden boven het 21 jaar oude clubrecord van Hans van Wegen bij de mannen.

Eerder op de avond werd C-juniore Jasmijn Bakker zesde op de 800 meter vrouwen. Met haar tijd van 2.15,39 verbeterde Jasmijn haar p.r. met 2 seconden en het clubrecord met 1 seconde.