Menu

Start to MTB 2 oktober – 11 december 2021 (vol)

Doe mee met Start to MTB 

Heerlijk genieten van de mooiste mountainbike trails op de Heuvelrug? In een lekker tempo en vol vertrouwen in je techniek? Doe mee met de Start to MTB cursus van AV Triathlon en leer op een ontspannen en professionele wijze de basisbeginselen van het mountainbiken.

Ervaren instructeurs gaan jou de beginselen bijbrengen van het mountainbiken. Ook de mountainbiker die al wat langer fietst, maar dit met nog meer vertrouwen zou wil doen is, van harte welkom.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.:

• Speel met je gewicht. Balans is het toverwoord.
• Vlot bochten nemen. Niets is zo leuk als een snel genomen perfecte bocht.
• Kijk ver vooruit. Ga niet vlak voor je wiel naar obstakels turen.
• Schakel wijs. Leer je versnellingen kennen.
• Maar ook zeker komen aan bod remmen, bedwingen van singeltracks etc.

De trainingen zijn op zaterdagochtend en starten om 11 uur. Rond 12.30 zijn we klaar. Startlocatie is ons clubhuis aan de Barchman Wuytierslaan 236 in Amersfoort. De cursus start op zaterdag 2 oktober en bestaat uit 10 lessen. Laatste les is op 11 december. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers!

Kosten van Start tot MTB bedragen €50,- per persoon. Bij de eerste dag krijg je een machtigingsformulier ten behoeve van de betaling. Na afloop kun je natuurlijk besluiten lid te worden van onze vereniging. Ook leden van AV Triathlon kunnen meedoen, voor hen is deelname gratis.

Benodigd materiaal: eigen mountainbike, helm en handschoenen. Eventueel een bril tegen zwiepende takken.
Voor vragen en aanmelden: mountainbiken@avtriathlon.nl. Let op: er zijn inmiddels zoveel aanmeldingen dat je alleen nog op de wachtlijst kunt.

Let op: wellicht beïnvloeden Coronamaatregelen onze activiteiten. In geval van (gedeeltelijke) annulering van Start to MTB krijg je een deel van je eventueel betaalde deelnemersprijs terug.