Menu

Start to MTB 1 oktober – 10 december 2022

Heerlijk genieten van de mooiste mountainbike trails op de Heuvelrug? In een lekker tempo en vol vertrouwen in je techniek? Doe mee met de Start to MTB cursus van AV Triathlon en leer op een ontspannen en professionele wijze de basisbeginselen van het mountainbiken.

Ervaren instructeurs gaan jou de beginselen bijbrengen van het mountainbiken. Ook de mountainbiker die al wat langer fietst, maar dit met nog meer vertrouwen zou willen doen, is van harte welkom.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.:

• Speel met je gewicht. Balans is het toverwoord.
• Vlot bochten nemen. Niets is zo leuk als een snel genomen perfecte bocht.
• Kijk ver vooruit. Ga niet vlak voor je wiel naar obstakels turen.
• Schakel wijs. Leer je versnellingen kennen.
• Maar ook zeker komen aan bod remmen, bedwingen van singeltracks etc.

De trainingen zijn op zaterdagochtend en starten om 9.30 uur. Rond 11.00 zijn we klaar. Startlocatie is ons clubhuis aan de Barchman Wuytierslaan 236 in Amersfoort. De cursus start op zaterdag 1 oktober en bestaat uit 10 lessen. Laatste les is op 10 december. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers!

Kosten van Start tot MTB bedragen €50,- per persoon. Bij de eerste dag krijg je een machtigingsformulier ten behoeve van de betaling. Na afloop kun je natuurlijk besluiten lid te worden van onze vereniging. Ook leden van AV Triathlon kunnen meedoen, voor hen is deelname gratis.

Benodigd materiaal: eigen mountainbike, helm en handschoenen. Eventueel een bril tegen zwiepende takken.
Voor vragen en aanmelden: mountainbiken@avtriathlon.nl.