femke bol 400 tbilisiIn Tbilisi slaagde Femke Bol er helaas niet in om de finale te halen van de 400 meter. In de sterkst bezette van de 3 series werd Femke vijfde met een tijd van 57,41. Dat leverde haar een elfde plaats op in het veld van 20 meisjes.

Een maand geleden werd Femke nog Nederlands kampioen met een verbluffend sterke eindsprint, maar in het bloedhete Tbilisi lukt het om de een of andere reden niet om te versnellen. Femke was teleurgesteld, want met haar tijd van het NK had ze met gemak de finale gehaald.

Bliksemcarrière

Maar wat een bliksemcarrière: begin mei liep Femke haar eerste 400 meter-wedstrijd, anderhalve maand later werd ze als C-meisje Nederlands kampioen bij de meisjes B, haalde ze de EJOF-limiet en ging ze naar plaats 1 op de landelijke ranglijst bij de meisjes B, een maand later liep ze op haar eerste internationale toernooi. Dat doen weinigen haar na!

Gouden mila-meiden

Het succes van Jasmijn Bakker op de 2000 meter steeple, twee dagen eerder, bleek niet op zichzelf te staan. Na Jasmijn haalde op dinsdag Diane Van Es voor Nederland goud binnen op de 3000 meter en een dag later won Merel van der Marel de 1500 meter.
In Nederland valt deze generatie meisjes, geboren in 1999, al enkele jaren op doordat ze spectaculair hard lopen. Nu is ook bewezen dat ze internationaal van topniveau zijn!

Hoofdcoach Guido van Weeren interviewde voor Losse Veter de drie meiden in de ‘gouden kamer’.