Zondag 3 april is de eerste groep officiële ‘Wegkapiteins’ van AV Triathlon opgeleid en gecertficeerd!

Daarmee zetten we als vereniging een flinke stap richting veilig en sociaal fietsgedrag.

Tien kandidaten geslaagd

Een groep van tien fietstrainers, voorrijders en leden heeft met succes de opleidingsdag afgerond. Na een theoretisch programma in de ochtend is in de middag in en om Amersfoort e.e.a. in praktijk gebracht. Er is veel bijgeleerd door goede feedback van de NTFU instructeur en van elkaar. Centraal stonden daarbij zowel de NTFU gedragscode als het uniform hanteren van afspraken en tekens onderweg. Ook aspecten als communicatie en leiderschap kwamen uiteraard voorbij.

wegkapitein in actie

wegkapitein in actie

Communicatie en veiligheid speerpunten

Vorig najaar is een groot tevredenheidonderzoek uitgevoerd onder onze wielrennende leden. Belangrijkste verbeterpunten bleken op het vlak van communicatie en veiligheid te liggen. Met het opleiden van Wegkapiteins geven we daar invulling aan. De komende weken werken we aan een uniform, eenvoudig document over de door binnen AV Triathlon geldende afspraken en tekens. Deze zullen we naar onze leden toe verspreiden. Verder verbeteren we de organisatie en communicatie rond de start van de trainingen.

20160404_190934

Nieuwsgierig naar de Wegkapiteins?

We kunnen de volgende leden hier alvast feliciteren: Marcel Hagen, Duncan Wouterson, Harry Vossegat, Jesse Westenberg, Raymond Onderstal, Paul Vos, Gerjan van Roekel, John Waardenburg, Jan van der Ven en Marc Veekamp. Wie meedoet aan onze fietsactiviteiten kan hen uiteraard in de praktijk aan de slag zien…