Marjon Broersen trainer

Marjon Broersen is geslaagd voor de baanatletiek opleiding BAT 3. Marjon is al een aantal jaren actief in de vereniging bij de jeugd, o.a. als coördinator activiteitencommissie en jurylid.
Op maandag 13 april, bij de training van ‘haar’ D junioren, werd Marjon toegezongen en werd ze in de bloemetjes gezet door Karin Knopper namens het bestuur en Ellen Palstra namens de jeugdcommissie. Ook haar trotse praktijkbegeleider, Sander Rutten, was daarbij aanwezig. 
Marjon’s laatste examen was de zaterdagochtend daarvoor in Veenendaal waarbij een aantal kinderen van AV Triathlon haar proefpersonen waren aan wie ze een training moest geven.
De opleiding en ook dit laatste examen was pittig volgens Marjon. ”Het is een hele investering, er wordt veel van je gevraagd”. 
Marjon heeft drie kinderen die lid zijn bij AV Triathlon en komt, met ouders die jeugdtrainer waren, uit een echte atletiekfamilie. Als kind deed ze zelf aan atletiek en ze weet haar enthousiasme voor de sport goed over te brengen.

10 juryleden

Ook op 13 april sloten maar liefst 10 cursisten van onze vereniging met succes de cursus jurylid algemeen af onder leiding van jurydocent Bernard Wouters. De cursus bestond uit drie lange en soms frisse avonden, vooral op de atletiekbaan. Maar tussendoor draaiden de meeste cursisten al mee tijdens één van de drie wedstrijden die in de cursusperiode georganiseerd werden door Triathlon en Altis. Dit leverde heel veel nuttige praktijkervaringen op. Want jureren, dat leer je natuurlijk het beste in de praktijk!
Voortaan zien we Bas Noorlander, Joanne van Beveren, Hans van der Vinne, Albert Post, Paul van Lieshout, Bert Schuller, Peter Broekroelofs, Sjoertje Lenting, Maikel Jonkers en Sipke Castelein regelmatig als jurylid op de atletiekbanen acteren.
In mei start er nog een cursus, zodat we in de loop van dit seizoen zo’n 15 juryleden rijker zijn!