meisjes C CDfinale

De junioren van PAC waren het meest succesvol bij de landelijke finale van de CD-competitie die AV Triathlon op zaterdag 13 september organiseerde. Zowel bij de jongens C als bij de meisjes C nam PAC de grootste beker mee terug naar Rotterdam. Bij de jongens D was de winst voor Haag Atletiek, bij de meisjes D won Lycurgus uit Krommenie.

Topevenement

verkeersregelaarsDe finale van de CD-competitie was waarschijnlijk de grootste wedstrijd die ooit op de Amersfoortse atletiekbaan was georganiseerd. Met bijna 500 atleten, met hun ouders, trainers en supporters, met mensen dus rondom de hele baan, met het ballonnenveld vol bussen en auto’s (dank aan de voortreffelijke verkeersregelaars!) en met een propvol programma van zeseneenhalf uur. De juryleden, zowel van Triathlon als van de bezoekende verengingen, hadden vaak geen moment rust.
Het prachtige weer droeg er toe bij dat de wedstrijd uitstekend verliep zodat we om half zeven konden afsluiten met een feestelijke prijsuitreiking.

Jongens C

PAC ging vanaf het begin aan kop en bouwde de voorsprong uit naar ruim 500 punten op het Haagse Sparta. Derde werd Almere’81.
_DSC0895PAC leverde ook de meest opvallende prestatie van de dag. Rafael Raap zette een week geleden met 2,05 meter bij de C-interland de beste allertijdenprestatie neer bij het hoogspringen. Rafael herhaalde deze prestatie nu. Daarna ging de lat met de -bij een competitewedstrijd- reglementaire 5 cm omhoog, maar de 2,10 was nog nèt iets te hoog.
Florian Wijnen (Attilla) won het discuswerpen en klom  met 53,67 van de tweede naar de eerste plaats op de jaarranglijst.
Hetzelfde deed meerkamper Lauri Hulleman van AV’34: bij het speerwerpen ging hij met een afstand van 54,25 naar de leiding in de ranglijst van dit jaar.
Joppe Stokvis van AV Triathlon ging door de magische grens van 6 meter. Begin juli had Joppe het clubrecord op 5,72 gezet, nu sprong hij maar liefst 6,08.

Meisjes C

Merel van der Marel en Jasmijn Lau

Merel van der Marel en Jasmijn Lau – foto Ed Turk

Bij de meisjes C was het tot het eind toe spannend. Met nog twee onderdelen te gaan stond Ciko’66 eerste. Op de 80 meter nam PAC de kop over, waarna Enid Duut de voorsprong met een discusworp van 40,52 meter definitief maakte.
Uiteindelijk won PAC met forse voorsprong op Lycurgus dat op de laatste twee onderdelen oprukte vanaf de vierde plek. Phanos werd derde, met slechts 20 punten voorsprong op Ciko ’66.
Sterk bezet was de 1000 meter, met de nummers 1, 2 en 7 van de allertijdenranglijst. Halverwege nam Merel van der Marel (AV Haarlemmermeer) de kop en leek ze afstand te nemen van Jasmijn Lau (Ciko’66), maar in de eindsprint bleef Merel Jasmijn slechts 0,11 seconde voor. Jasmijn Bakker van Triathlon finishte met een kleine 3 seconden achterstand in 2.56,28.
In de estafette 4 x 80 meter betekende de 39,96 van de meiden van PAC de beste jaarprestatie.

Jongens D

De grootste voorsprong van de dag was voor Haag Atletiek. AV NOP werd op ruim 800 punten achterstand tweede, GAC Hilversum derde. Het zal niet verbazen dat de jongens van Haag Atletiek ook veel individuele overwinningen boekten, zoals Jori Veroen met een verrassende 32,33 meter bij discus en daarnaast 41,97 met de speer, Mattia Cilurzo met 10,34 op de 80 meter, Benjamin Coolen die het verspringen won met 5,25 en Dario Podda die zowel de 80 meter horden (12.05) als het kogelstoten (12,94) won.
Sven Jansons van Triathlon werd tweede op de horden met een uitstekende tijd van 12,15. Bij het verspringen werd Sven derde met een voor hem wat teleurstellende 5,04 (zie ook het krantenbericht hieronder). Discuswerper Marten Prince scherpte zijn net geen week oude clubrecord jongens D1 aan naar 26,73, waarmee hij vierde werd. Ton van Mameren verbeterde op de 80 meter horden het clubrecord D1 naar 13,88.

Meisjes D

Spannend tot het laatst was het bij de meisjes D. Groningen Atletiek ging aanvankelijk op kop, maar halverwege nam Lycurgus de leiding en stond deze niet meer af. Daarachter wisselden de posities voortdurend. Het Alphense AAV’36 wist uiteindelijk op te rukken naar de tweede plaats, Groningen Atletiek werd derde met slechts 11 punten voorsprong op de meiden van PAC.
Kadidja Sangare van AAV’36 won het verspringen met bijna een halve meter in 5,12, waarmee ze naar de kop van de jaarranglijst gaat. Opvallend was ook de 1,60 waarmee Diede van der Meer van Flevo Delta het hoogspringen won.

Ploegen AV Triathlon

Van het organiserende AV Triathlon deden maar liefst drie ploegen mee. Alle drie de ploegen maakten de verwachtingen waar. De meisjes C hadden zich als gedeeld zesde ploeg geplaatst en eindigden nu ook op de zesde plaats. Ook de jongens C behielden hun positie: ze waren als achtste binnengekomen en eindigden nu ook op de achtste plaats. De jongens D rukten een plaatje op: negende in het klassement na de poulewedstrijden, nu achtste.

Gevonden voorwerpen

De volgend spullen zijn op de baan achtergebleven:

  • zwart shirt Asics, maat XS
  • blauw jack Adidas met capuchon, maat S
  • lange tight Craft, zwart met blauw, maar M
  • linkerspike Nike geel, maar 42
  • mepal drinkfles met witte draaidop

Mis je iets? Neem even contact op.

De uitslagen compleet

Uitslagen van de ploegen van AV Triathlon

Foto’s  Ries de Beer

Foto’s Ed Turk

AD/AC 15 sept. 2014

AD/AC 15 sept. 2014