Paaswedstrijd 2012 – foto: Wim Slangewal
Hopelijk kunnen de paraplu’s dit jaar thuisblijven!

De Paaswedstrijd, dit jaar op 1 april, is voor vrijwel alle deelnemers de openingswedstrijd van het baanseizoen, en dat is te merken aan het aantal inschrijvingen: met 262 deelnemers van 61 verenigingen is het drukker dan ooit. Diverse atleten konden zelfs niet geplaatst worden op alle onderdelen waarvoor ze hadden ingeschreven, en staan voorlopig reserve.
Als organiserende vereniging is AV Triathlon met 28 deelnemers vertegenwoordigd. Enkele verenigingen uit de regio sturen ook een flinke afvaardiging: er zijn 19 atleten van Phoenix en 17 van zowel GAC als Pijnenburg. Maar er komen ook atleten van heel wat verder weg: we ontvangen deelnemers uit Winschoten, Maastricht en Hulst.

Zoals ieder jaar zien we een aantal atleten uit de nationale top in hun leeftijdscategorie aan de start.
Joost de Jong (JA, Pallas ’67), is regerend Nederlands kampioen 400 meter horden outdoor en 400 meter indoor en doet mee aan de tweekamp over 400 meter en 400 meter horden. Joost hoop zich komende maanden te kwalificeren voor het EK junioren.
Meerkamper Harald Bust van Hellas doet op meerdere onderdelen mee. Onder meer bij het verspringen, waarop hij vorig seizoen Nederlands kampioen indoor werd.
Speerwerper Jurriaan Wouters, ook van Hellas, wierp vorig jaar bij de Paaswedstrijd 67,85 meter, later dat seizoen werd hij tweede op het NK junioren en nam hij deel aan het WK junioren. Beide Hellas-atleten gaan de komende tijd op jacht naar de limiet voor het EK onder 23.
David Kater van PEC 1910, Nederlands kampioen speerwerpen jongens B, werpt zijn eerste wedstrijd als A-junior.
Rody de Wolf (JB, AV Heerenveen) werd vorig jaar als C-junior tweede bij het NK Jongens B. Hij wierp vorig jaar al vlak onder dan de EJOF-limiet van 50 meter, dus we zijn benieuwd hoe ver hij bij zijn eerste discuswedstrijd als B-junior komt.
Bij de meisjes C staan er meerdere goede meerkampsters op de deelnemerslijst. Britta de Haan (Clytoneus) werd vorig jaar Nederlands kampioene meerkamp meisjes D, zij neemt nu deel aan de spring- en de hordentweekamp. Daarnaast zien we bij de meisjes C de meerkampsters Eva Nagelkerke (Atletiek Maastricht), Lisanne Brouwer (Spirit Lelystad) en Emma Oosterwegel (Daventria).
En natuurlijk zijn we benieuwd wat Jasmijn Bakker (AV Triathlon), meervoudig Nederlands kampioene cross, aan het eind van de dag laat zien bij haar eerste optreden op de 1500 meter steeple chase.