jasmijn rotselaar 2015Aan het (open) Vlaams kampioenschap cross in Rotselaar deden bij de junioren slechts drie Nederlanders mee, maar deze drie kwamen wel allemaal op het podium!

Jasmijn Bakker wist halverwege de race van de ‘scholieren dames’ aan te sluiten bij Justine Tinck, de winnares van de Warandeloop, maar in de laatste ronde moest Jasmijn wegens maagproblemen Justine laten gaan. Jammer, want dit was misschien de kans geweest om de sterkste Belgische B-juniore te kloppen.

Veerle Bakker liet, nadat het veld van de meisjes A erg snel was gestart, de kop aanvankelijk lopen. Ze slaagde er echter al vrij vlot in om bij de twee koploopsters aan te haken. Kort voor de laatste ronde pakte ze de tweede plaats, die ze niet meer afstond. Veerle had op de finish 14 seconden achterstand op de één jaar oudere Vanessa Scaunet, die in december nog aan het EK cross meedeed.

Kalid Rotselaar 2015Ook Kalid Amin liep een sterke race. Achter de latere winnaar Marten Kersten vormde zich een groepje waarin Kalid steeds een plaatsje opschoof. In de eindsprint kwam Kalid nog vlak bij de tweede plaats. Met zijn derde plaats hield Kalid een aantal jongens achter zich die bij de cross in Brussel nog ruim voor hem waren gefinisht.

 

 

De uitslag