Madelief Kok - foto: Annemarie Slangewal

Madelief Kok – foto: Annemarie Slangewal

Op zondag 17 mei was er geen competitie en waren er geen geen grote baanwedstrijden. Maar enkele atleten boekten wel opmerkelijke prestaties.

Trackmeeting junior

In Utrecht was op zondagmiddag voor het eerst de Trackmeeting junior. Het kleine broertje van de drukbezette Trackmeetings op vrijdagavond, nu speciaal voor C- en D-junioren.

Madelief Kok (MC) verraste op de 1500 meter steeplechase. Met 5.19,17 haalde ze bijna 7 seconden af van drie jaar oude het clubrecord van Jasmijn Bakker (destijds eerstejaars C).
Madelief’s prestatie, waarmee ze ruim een halve minuut voorsprong had op de rest van het veld, ontlokte de organisator van de wedstrijd de vraag: “Doet iedereen bij Triathlon aan steeple?”. Het begint op te vallen dus.

D-junior Ton van Mameren waagde zich aan een onderdeel dat vanwege de hoge belasting officieel pas voor B-junioren op het programma staat: hinkstapspringen. Hij hink-stap-sprong zomaar over de 10 meter en landde pas na 10,19 meter.

40 meter

Patrick Zweekhorst had met de 2 kg zware discus al ruim een jaar rond de 39 meter gebivakkeerd. Bij de 3e Gooi & Eemlandinstuif in Huizen ging hij eindelijk over de 40 meter en kwam tot 40,32 meter.