Hans van der Linden en Yvonne van Keulen

Hans van der Linden en Yvonne van Keulen

Op zondag 23 augustus werd Hans van der Linden Nederlands kampioen halve triatlon in zijn leeftijdscategorie 65-69.
Na 1,9 km zwemmen, 88 km fietsen en 21,1 km hardlopen kwam Hans na ruim 5 uur over de finish met 20 minuten voorsprong op de nummer 2.
Nadat het zwemmen voorspoedig ging, werd het fietsen zwaar, met windkracht 4 tot 5. Bij het lopen had Hans dan ook last van zware fietsbenen. Bovendien had bij bij het zwemmen waarschijnlijk water binnengekregen, wat een sanitaire stop vanwege darmkrampen noodzakelijk maakte. Dit kwam natuurlijk Hans’ looptijd niet ten goede maar gelukkig bleef hij onbedreigd aan kop. Het biertje na
afloop was dan ook dik verdiend!

Sandra Wassink-Hitzert werd tweede in de categorie vrouwen overall, achter Rahel Bellinga uit Soest. Zilver was er ook voor Yvonne van Keulen-Jekel, bij de vrouwen 55-59.

Komend weekend doet Sandra mee aan het Ironman 70.3 World Championship (halve triatlon) in het Oostenrijkse Zell am See.

Hans en Yvonne zwemmen dan als duo de Krommerijn Zwemmarathon. Hans neemt de eerste 12 km vanaf Wijk bij Duurstede voor zijn rekening, daarna neemt Yvonne het ‘stokje’ over voor de laatste 12 km naar Utrecht.

De uitslagen