20150613_144312Zaterdag 13 juni was de tweede wedstrijd in de 2e divisie triathlon. Deze keer mocht de mannenploeg naar het Drentse Nijeveen. De laatste dagen voor de wedstrijd moest het team wat omgegooid worden door ziekte van Arnoud waardoor uiteindelijk Bert Wallet, Sven Duits, Allard Schmidt en Sander Teeuwisse aan de start stonden.
Het zwemmen bestond uit drie ronden van 250 meter. Doordat de startopstelling zeer compact was en het zwemparcours vrij klein was het zwemmen zeker de eerste ronde behoorlijk rommelig. Gelukkig kwam iedereen er goed doorheen. Allard was het snelste van het team gevolgd door Sander en Sven. Bert had iets meer problemen met het zwemmen.
Door regen voorafgaand aan de wedstrijd was het fietsparcours nat en was het oppassen in de bochten. Ook de harde wind maakte het fietsen op sommige plekken op het parcours lastig. Na de twee ronden van 11 km fietsen lagen Allard en Sven goed in positie en volgden Sander en Bert. In de afsluitende 5 km konden de snelle lopers uit het team (Allard, Bert en Sven) hun posities verbeteren. Dit leverde een mooie 12e plek op als team. Met de 9de positie uit de eerste wedstrijd staat het team nu ook op een voorlopige 12e plek.
De volgende wedstrijd in de triathloncompetitie is op 27 juni in het Friese Stiens.