Beste dames, AV Triathlon heeft jullie nodig. Ja, jullie zijn al lid en komen regelmatig trainen, sterker nog, de helft van onze vereniging bestaat uit vrouwen. Maar waar zijn de vrouwen in bestuur en commissies?? Deze worden momenteel voor het overgrote deel gevormd door mannen. En AV Triathlon wil heel graag de verdeling van de leden – 50% mannen en 50% vrouwen – meer terug zien in de bezetting van bestuur en commissies. Vandaar deze oproep: Dames, waar zijn jullie??

Meer vrouwen

Het bestuur heeft al diverse pogingen gedaan om meer vrouwelijke bestuurs- en commissieleden te werven, maar we willen graag meer. Meer vrouwelijke inbreng in het bestuur – dat nu voor 7/8 uit mannen bestaat – en meer vrouwen in commissies.
We denken dat vrouwen andere wensen hebben dan mannen, maar we kunnen jullie voorkeuren niet meenemen als je je stem niet laten horen. Als er meer vrouwen betrokken zijn bij de besluiten die we in de vereniging nemen, is de kans kleiner dat de belangen van vrouwen over het hoofd gezien worden.
Bovendien denken we dat vrouwen anders besturen dan mannen. Met een goede mix van mannelijke en vrouwelijke eigenschappen in bestuur en commissies kunnen we in de vereniging hele goede dingen doen voor álle leden, mannen en vrouwen.

Laat je stem horen

Dus beste dames: laat niet alleen mannen de dienst uitmaken in AV Triathlon, maar laat ook jouw stem horen. Natuurlijk kost het tijd, maar je kunt het ook zien het als een gratis cursus: je kunt er ontzettend veel van leren, anders dan op je werk bijvoorbeeld. Of zie het als een netwerk waar je interessante mensen leert kennen en samen iets opbouwt. Je hoort wat er leeft in de vereniging en kunt daaraan bijdragen. Jouw expertise komt ten goede aan heel veel leden. Het levert je plezier en energie op. Kortom: denk er eens over na, je hebt de vereniging veel te bieden.

Meer weten?

Denk je heel voorzichtig wel eens aan bestuurs- of commissiewerk bij AV Triathlon, kom dan vrijblijvend op maandagavond 8 april naar de informatiebijeenkomst in het clubhuis. Voorzitter Lex Borghans en bestuurslid Karin Knopper zullen dan toelichten wat de werkzaamheden in bestuur en commissies inhouden, hoeveel tijd e.e.a. kost, wat je kunt inbrengen in de vereniging en wat het je oplevert. Er is gelegenheid om vragen te stellen en ruimte voor discussie.
Op de website van AV Triathlon kun je alvast eens kijken welke functies er zijn. We hopen je de 8e te spreken!

Lex Borghans
Voorzitter AV Triathlon

Uitnodiging

Aan alle vrouwelijke leden van AV Triathlon
Maandag 8 april 20.00 uur
Clubhuis AV Triathlon
Inleiding door voorzitter Lex Borghans en bestuurslid Karin Knopper
over werk in bestuur en commissies
Vragen en discussie