Wil je je conditie weer een push in de goede richting geven? Dat kun je doen d.m.v. lekker bewegen in het bos en het buiten zijn is dan een extra stimulans. Bovendien is lopen in groepsverband met lotgenoten leuker dan in je eentje en kun je al lopend je goede voornemens bespreken met je loopmaatjes.

Daarom start de Amersfoortse Atletiekvereniging Triathlon (AVT) op zaterdag 13 januari 2017 weer met een opstapcursus hardlopen waarbij je in 12 weken aan je conditie gaat werken. De cursus is bedoeld voor mensen(m/v) zonder hardloopervaring en heeft een recreatief karakter.

Ervaren trainers helpen je om te komen tot een goede basisconditie. De trainingen vinden plaats in het bosgebied Birkhoven. Plezier in het hardlopen en de rustige opbouw staan centraal tijdens deze trainingstage.

Behalve conditie komen ook onderwerpen aan bod zoals oefeningen, kleding, blessurepreventie en voeding. De opzet is dat de deelnemers plezier krijgen in bewegen met nadruk op “lopen” en op een vanzelfsprekende manier hun conditie verbeteren. Halverwege en aan het eind van de cursus is ook een conditie-test opgenomen.

Na de cursus proberen we te adviseren bij de inpassing in de bestaande trainingsgroepen van Atletiek Vereniging Triathlon, voor zover de deelnemers besluiten lid van de club te worden.

We starten elke zaterdag om 9.00 uur vanuit ons clubhuis aan de Barchman Wuytierslaan, de kosten bedragen 30 euro voor de cursus van 12 weken. Voorinschrijven hoeft niet, gewoon komen op 13 januari a.s. is voldoende. Het clubhuis ligt vanaf de parkeerplaats rechts naast het bosbad aan het einde van het pad. Wij adviseren je sportieve kleding en schoeisel aan te trekken.

Wie gaan de uitdaging aan?

Voor nadere informatie kun je terecht bij één van de trainers: Leo van Kuijk, tel. 033-480 26 53 of trimcursus@avtriathlon.nl.