Tess Wegman, Lotte van der Velde en Aniek Wolsing

Voor het eerst sinds jaren organiseerde Spirit in Lelystad weer eens een wedstrijd in de crosscompetitie. Spirit had, in de vlakke Flevopolder, een verrassend heuvelachtig parcours uitgezet op een voormalige stortplaats in het bos aan de rand van de stad.
Triathlon trad met een sterke delegatie aan de start, vooral bij de oudere junioren. Het begon met een ‘clean sweep’ bij de jongens A en B: Lukas Bos, Thierry Willigenburg en Kelide Aminboru werden 1, 2 en 3. Zoals verwacht ging Veerle Bakker er bij de meisjes B met de overwinning vandoor, gevolgd door een sterk ploegje meiden op de plaatsen 3, 4 en 5 (zie foto boven).

De jongens C voeren het veld aan

De jongens C gingen na de start massaal in de aanval (zie foto). Later moesten ze wel wat inleveren, op Thomas van der Vooren na die tweede werd. Jasmijn Bakker won bij de meisjes C met precies dezelfde voorsprong als Veerle: 37 seconden. De ploeg van de meisjes D2 kwam sterk voor de dag: vier meiden bij de top 10 en winst in het ploegenklassement.

Winst in het ploegenklassement was er ook voor de meisjes C-pupillen, waarbij Isa van Sintemaartendijk ook nog eens op de tweede plaats eindigde. Annelou Praas ging er met de winst vandoor bij de meisjes B-pupillen. Ook bij de pupillen A2 was het raak: Ton van Mameren won bij de jongens, Nine Immink bij de meisjes, Sophie Praas werd daar tweede.

 

 

 

De uitslagen van de deelnemers van Triathlon.
Alle uitslagen en ploegenklassementen.
Een videoverslag van Spirit over de hele wedstrijd.
De tweede crosscompetitiewedstrijd is dichter bij huis: AV Triathlon organiseert deze wedstrijd op 12 januari.