Tjeerdtje van Gastel in Wageningen over 1,56 - foto Wim Slangewal

Tjeerdtje van Gastel in Wageningen over 1,56 – foto Wim Slangewal

 

Bij de tweede Trackmeeting in Wageningen, op vrijdagavond 18 juli, was het tegen de 30 graden, maar desondanks waren de prestaties uitstekend.

Driemaal in top 5 op 1500 meter

Veerle Bakker had in haar serie op de 1500 meter prima steun van enkele mannen die ongeveer haar tempo liepen. Zo slaagde ze er in om zevenhonderdste af te halen van het clubrecord dat ze eind mei bij de eerste Wageningse Trackmeeting liep en finishte ze in 4.30,84. Hiermee verstevigde Veerle haar leidende positie bij de meisjes B op de landelijke ranglijst.
Kort daarachter kwam zus Jasmijn binnen in 4.33,45, een verbetering van haar clubrecord meisjes C met ruim 7 seconden. Direct achter Jasmijn liep Annemarie Slangewal naar 4.34,30, waarmee Annemarie haar p.r. met 7 seconden verbeterde.  Met deze prestaties rukken Jasmijn en Annemarie op naar de top 5 van de landelijke ranglijst bij de meisjes B.

Clubrecord 5000 meter

Kalid Amin (JB) verbeterde in zijn eerste 5000 meter het clubrecord Jongens A, dat sinds 2007 op naam stond van Jeroen Verboom, met 13 seconden naar 15.47,51. Kalid liep een vlakke race met nog een snelle laatste ronde. Helaas moest Kalid het grootste deel van het kopwerk doen in de groep achter de latere winnaar Erik Negerman.

Richard Coté Bokaal

Hilbrand 425 KrommenieOp zondag was in Krommenie de Richard Coté Bokaal, een wedstrijd uitsluitend voor polstokhoogspringers. Op twee matten wordt de hele dag door meerdere groepen op verschillende niveaus gesprongen.
Hilbrand Wouters haalde in Krommenie enigszins revanche voor zijn mislukte NK junioren van twee weken geleden. Vanaf zijn aanvangshoogte van 3,95 maakte Hilbrand een aantal goede sprongen en verbeterde hij zijn clubrecord naar 4,25.

Uitslagen Wageningen

foto’s Wim Slangewal Wageningen